Αποφάσεις του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

« Αναφορικά με την εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώθηκε στις 25/4 από το ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ για την παιδεία χωρίς τη συμμετοχή – παρουσία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών Δ.Ο.Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε. »

Την Τρίτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης εκδήλωση - συζήτηση για την παιδεία που διοργανώθηκε από το ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ στην οποία παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεσή του

για την εκπαίδευση. Με έκπληξη είδαμε στο Δελτίο Τύπου του ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ να ανακοινώνεται ότι θα συμμετέχουν στη συζήτηση ο Υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, η υπεύθυνη Παιδείας της Ν.Δ. Ν. Κεραμέως, και οι πρώην Υπουργοί Παιδείας Μ. Γιάννακου και Ν. Φίλης!

Η ΓΣΕΕ χωρίς την τήρηση έστω των προσχημάτων και απροκάλυπτα πλέον αγνοεί τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (Δ.Ο.Ε. – Ο. Λ. Μ. Ε.) επιλέγοντας ως συνομιλητές τους εκπροσώπους του ΥΠΠΕΘ και των πολιτικών κομμάτων που με τις δράσεις τους στο χώρο της Παιδείας προώθησαν τις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Ε. Ε. και του Ο. Ο. Σ. Α., προσχωρώντας έτσι στην πλευρά του αντίπαλου δρώντας απέναντι στα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα και στα συμφέροντα της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας, μαθητών και εκπαιδευτικών ευνοώντας την εφαρμογή αντιλαϊκών - αντιεκπαιδευτικών πολιτικών με τον τρόπο αυτό. Δεν καλεί ούτε τυπικά, για τα μάτια, τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά συνδικάτα (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) ως συνομιλητές στο πάνελ παρ’ ότι θα ήταν δεδομένα τα όριά τους με δεδομένη την επιλογή τους για συμμετοχή στους διαλόγους.

Η ΓΣΕΕ με τις δράσεις της αυτές παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες για την επίτευξη της πολυπόθητης για το πολιτικό σύστημα συνεύρεσης και συνεννόησης για την εφαρμογή εκπαιδευτικών πολιτικών με γνώμονα τις επιταγές της Ε. Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α. στο πλαίσιο της εφαρμογής των Μνημονίων ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Ας αναλογιστεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί, όταν με τις προτάσεις και τις δράσεις της επιδιώκει ευρύτερες συναινέσεις για την εφαρμογή των αντιλαϊκών εκπαιδευτικών πολιτικών που έχουν συμφωνηθεί να εφαρμοστούν στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου μεταξύ των μνημονιακών κυβερνήσεων της χώρας και της Ε.Ε. – Δ. Ν. Τ. – Ο. Ο. Σ. Α. που έχουν στόχο τη συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την προώθηση της επιχειρηματικοποίησης, της ιδιωτικοποίησης και της παιδείας της αγοράς σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια αυτά και να καταγγείλουν τη στάση της ΓΣΕΕ.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει και να ανεχθεί την υλοποίηση και εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών σχεδίων και πολιτικών και όσους τα προωθούν και τα εφαρμόζουν.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ και ΜΟΡΦΩΣΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

« ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ Ιδρύματος – Να λειτουργήσει άμεσα το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ Ίδρυμα παρέχοντας τις υπηρεσίες του στα παιδιά που το έχουν ανάγκη».

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, εκφράζοντας την ιδιαίτερη αγανάκτηση και οργή των συναδέλφων – μελών του συλλόγου μας, απαιτεί την άμεση επαναλειτουργία του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ειδικής αγωγής, το οποίο ανέστειλε τη λειτουργία του από τις αρχές του Απριλίου του 2017 επικαλούμενο οικονομική αδυναμία να καλύψει τις ανάγκες του αφήνοντας ακάλυπτα τα παιδιά (τρόφιμους του) στα οποία παρείχε πολύτιμες και απαραίτητες υπηρεσίες ένταξης και εκπαίδευσής τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας μιας και τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών – αντιλαϊκών πολιτικών περικοπής των κοινωνικών δαπανών αλλά και του μόνιμου καθεστώτος αδιαφάνειας που επικρατεί στα «φιλανθρωπικά» ιδρύματα παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, η λειτουργία του βρισκόταν συνεχώς υπό αίρεση με την απειλή του κλεισίματος να επικρέμεται πάνω από το ίδρυμα.

Δυστυχώς και η παρούσα κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) συνεχίζει την εφαρμογή ανάλογων με τους προκατόχους της πολιτικών στο χώρο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (ΕΑΕ) αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΑΕ και την ανεξέλεγκτη δράση των «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων με πλαίσιο και λογικές αγοράς.

Από τις 12 Απριλίου οι εργαζόμενοι του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μεροκάματά τους των τελευταίων μηνών, ενώ το Δ. Σ. του ΣΙΚΙΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ έχει παραιτηθεί.

Ευτυχώς, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, που στεγάζονται εντός του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, λειτουργούν απρόσκοπτα μέχρι στιγμής.

Απαιτούμε την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζόμενων και την άμεση επαναλειτουργία του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ με παρέμβαση της κυβέρνησης.

Απαιτούμε την λειτουργία δομών ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΗΣ με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα, χωρίς την εμπλοκή «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων και ιδιωτών.

Απαιτούμε την πλήρη διασφάλιση και κατοχύρωση της λειτουργίας του 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ και ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ Αμαρουσίου (ευθύνης και αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.) στο χώρο του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ - ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ - ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥΣ

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου
Keywords
Τυχαία Θέματα