Απόφαση της γραμματείας της ΠΑΣΚ - ΔΥ

Tweet

ΠΑΣΚ-ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Υ.

Π.Α.Σ.Κ.-Α.Δ.Κ.-Δ.Υ.

Αθήνα 5-12-2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-Δ.Υ.

Η ΠΑΣΚ-ΔΥ υπήρξε ώριμο αποτέλεσμα της έντονης ριζοσπαστικοποίησης του Ελληνικού Λαού που οδήγησε στην ανατροπή της χούντας και πρωτοστάτησε στους κοινωνικούς, πολιτικούς και εργατικούς αγώνες τα επόμενα χρόνια.

Στην ιστορική της διαδρομή, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι σήμερα υπήρξε η πρωτοπόρα συνδικαλιστική παράταξη που πάλεψε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη θεσμική

διερεύνηση της δημοκρατίας, τη διεκδίκηση και την κατάκτηση πολιτικών εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ιδιαίτερα τα τέσσερα < 4 > τελευταία χρόνια η ΠΑΣΚ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ στάθηκε ανυποχώρητη στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην τρόικα, το μνημόνιο και τις πολιτικές υλοποίησής τους.

Στις 11 Οκτωβρίου του 2013 η ΠΑΣΚ-ΔΥ πραγματοποίησε το 7ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της και ΟΜΟΦΩΝΑ έλαβε τις αποφάσεις της πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις αρχές, τους στόχους, τη στρατηγική της, τη δομή, τη λειτουργία και τους κανόνες δεοντολογίας, που είναι απολύτως δεσμευτικοί για τα συνδικαλιστικά στελέχη που εκλέγονται με την παράταξη.

Ακόμη στο συγκεκριμένο 7ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΑΣΚ-ΔΥ η παράταξη καθόρισε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν έχει απολύτως καμία αναφορά στα κόμματα που απαρτίζουν το σημερινό πολιτικό τοπίο διότι δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι ιστορικοί και πολιτικοί όροι.

Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας της, που ΟΜΟΦΩΝΑ επίσης επικυρώθηκε από το 7ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΑΣΚ-ΔΥ, συγκρότησε το ψηφοδέλτιο της για το 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ με βάση τις αρχές της συνέχειας, της ανανέωσης, της αντιπροσωπευτικότητας των χώρων, της συνέπειας, της πολιτικής και συνδικαλιστικής λειτουργίας, της πολιτικής και συνδικαλιστικής δεοντολογίας της συμμετοχής των γυναικών και της συμμετοχής των νέων συναδέλφων με ομόφωνη απόφαση των αρμόδιων οργάνων.

Δυστυχώς μέλη, του οργάνου που είχαν εκλεγεί σύνεδροι από ένα πολύ μικρό αριθμό δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συμμετείχαν στη διαμόρφωση και τη λήψη της απόφασης με συγκεκριμένες ενέργειες και ιδιοτελή κίνητρα καταστρατήγησαν αρχές και αξίες που επί δεκαετίες η παράταξη τηρούσε ευλαβικά.

Οι διασπαστικές αυτές ενέργειες των συγκεκριμένων μελών αντίκεινται στην ηθική και πολιτικοσυνδικαλιστική δεοντολογία και τους τοποθετούν στο περιθώριο του παραταξιακού χώρου που διαχρονικά κάλυπτε η ΠΑΣΚ-Δ.Υ.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες καθώς και οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί καταδικάστηκαν και απομονωθηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδελφισών και των συναδέλφων αγωνιστριών και αγωνιστών, που συγκροτούν τη βάση της παράταξης. Είναι οι ίδιοι αγωνιστές και αγωνίστριες που τα τρία < 3 > τελευταία χρόνια στις εκλογικές αναμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο στους συλλόγους όσο και στις ομοσπονδίες έστειλαν στο 35ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΑΔΕΔΥ το 35% των συνέδρων. Κατά συνέπεια όχι μόνο δεν απέσυραν την εμπιστοσύνη τους από την ΠΑΣΚ-ΔΥ αλλά την καταξίωσαν στον κύριο ρόλο στην καθοδήγηση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα τόσο μέσα στους συλλόγους και τις ομοσπονδίες όσο και μέσα στα όργανα της ΑΔΕΔΥ. Θα πολεμήσουμε σκληρά τα φαινόμενα της σήψης του αριβισμού και του τυχοδιωκτισμού με μοναδικά όπλα τις αρχές και τις αξίες της ΠΑΣΚ. Ας μην επιχαίρουν ούτε οι υπονομευτές της ενότητας της παράταξης μας ούτε κάποιοι από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ. Το εκλογικό αποτέλεσμα του 35ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ είναι αναντίστοιχο των εκλογικών αποτελεσμάτων που διαμόρφωσαν οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισες που μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη στα 1300 ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ όλης της χώρας και στις 40 ομοσπονδίες-μέλη της ΑΔΕΔΥ. Στο ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν παρατάξεις που δεν μπήκαν στην κρίση των συναδέλφων και των συναδελφισών στο επίπεδο της βάσης. Το πολιτικοσυνδικαλιστικό μήνυμα που έστειλαν οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που μας τίμησαν με την ψήφο τους είναι ξεκάθαρο. Οι όποιες αυτονομήσεις, διασπάσεις, αλλοιώσεις εκλογικών αποτελεσμάτων δεν μπορούν ούτε να το απαξιώσουν ούτε να το ανατρέψουν.

Θα συναντηθούμε με τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στους δρόμους του αγώνα και θα αφήσουμε στην κρίση τους τους ανάξιους εκπροσώπους που χρησιμοποίησαν τη δύναμη που τους έδωσαν οι εργαζόμενοι για προσωπικά οφέλη και ιδιοτελείς στοχεύσεις.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με απόλυτη συνέπεια στις αρχές, τους στόχους και τις αξίες που διαχρονικά υπηρέτησε η ΠΑΣΚ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ-ΔΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΟΥΛΕΛΕΣ

Tags: ΠΑΣΚ - ΔΥ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα