Απο­λύ­σεις να' ναι και ας εί­ναι πα­ρά­νο­μες

Ανακοινώσεις

ΣΕ ΑΥ­ΤΟ­ΔΙ­ΚΑΙΗ ΑΡ­ΓΙΑ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΤΙ­ΚΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ Ε­ΧΟΥΝ ΚΑΝ ΚΑ­ΤΑ­ΔΙ­ΚΑ­ΣΤΕΙ

Με ε­γκύ­κλιο, που στη­ρί­ζε­ται στο μνη­μο­νια­κό νό­μο 4093/202, το υ­πουρ­γείο Παι­δείας ζη­τά λί­στες με τα ο­νό­μα­τα εκ­παι­δευ­τι­κών που βρί­σκο­νται σε προ­σω­ρι­νή ή ο­ρι­στι­κή παύ­ση. Στη λί­στα α­παι­τεί­ται να προ­στε­θούν και τα ο­νό­μα­τα ό­σων η πει­θαρ­χι­κή τους δίω­ξη εκ­κρε­μεί, ώ­στε να τε­θούν σε αυ­το­δί­καιη αρ­γία (α­πο­χώ­ρη­ση α­πό την ερ­γα­σία και μείω­ση των α­πο­δο­χών τους στο 75%, μέ­χρις ό­του βγει α­πό­φα­ση). Αυ­το­δί­καιη αρ­γία προ­βλέ­πε­ται για τις σο­βα­ρές

πε­ρι­πτώ­σεις του χρη­μα­τι­σμού, των ποι­νι­κών α­δι­κη­μά­των κ.λπ., αλ­λά και για πε­ρι­πτώ­σεις που δια­τυ­πώ­νο­νται εί­τε γε­νι­κό­λο­γα, ό­πως α­να­ξιο­πρε­πής συ­μπε­ρι­φο­ρά ε­ντός και ε­κτός υ­πη­ρε­σίας ή α­πεί­θεια εί­τε εί­ναι μι­κρό­τε­ρης ση­μα­σίας, ό­πως φθο­ρά α­ντι­κει­μέ­νου της υ­πη­ρε­σίας.

«Στό­χος εί­ναι η μείω­ση του Δη­μο­σίου Το­μέα. Εί­ναι έ­να πρώ­το μέ­τρο εκ­φο­βι­σμού», δη­λώ­νει η ορ­γα­νω­τι­κή γραμ­μα­τέ­ας της ΟΛ­ΜΕ, Ελέ­νη Ζω­γρα­φά­κη, α­να­φε­ρό­με­νη στην ε­γκύ­κλιο. Ένα α­πό τα βα­σι­κά προ­βλή­μα­τα που προ­κύ­πτουν α­πό την ε­γκύ­κλιο αυ­τή, ό­πως ε­πι­ση­μαί­νει η Ε. Ζω­γρα­φά­κη, αλ­λά και η α­να­κοί­νω­ση της ΟΛ­ΜΕ, εί­ναι η κα­τάρ­γη­ση του τεκ­μη­ρίου της α­θωό­τη­τας. «Απο­τε­λεί κα­τά­λυ­ση της δη­μο­κρα­τι­κής νο­μι­μό­τη­τας και του τεκ­μη­ρίου της α­θωό­τη­τας. Δεν γί­νε­ται χω­ρίς να έ­χει ο­λο­κλη­ρω­θεί η διοι­κη­τι­κή πρά­ξη να τί­θε­ται κά­ποιος σε α­να­γκα­στι­κή αρ­γία και στέ­ρη­ση α­πο­δο­χών», συ­μπλη­ρώ­νει.

Η υ­πο­πα­ρά­γρα­φος Ζ3 του Ν. 4093/2012 και η ε­γκύ­κλιος του υ­πουρ­γείου εί­ναι δυ­να­τόν να λει­τουρ­γή­σουν ως κερ­κό­πορ­τα για την κα­τά­λυ­ση της συν­δι­κα­λι­στι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας, κα­θώς «η α­ντί­στα­ση σε α­ντι­λαϊκά μέ­τρα με τα ο­ποία δια­φω­νεί η πλειο­ψη­φία του συν­δι­κα­λι­στι­κού κι­νή­μα­τος, ή η συν­δι­κα­λι­στι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα μπο­ρούν να θεω­ρη­θούν πει­θαρ­χι­κά πα­ρα­πτώ­μα­τα», σύμ­φω­να με την ορ­γα­νω­τι­κή γραμ­μα­τέα της ΟΛ­ΜΕ. Προ­βλέ­πει α­κό­μα την ά­δι­κη στη­λί­τευ­ση α­πό την ε­φαρ­μο­γή του μέ­τρου α­φού «ή­δη ο συ­νά­δελ­φος που μπο­ρεί να α­θωω­θεί θα έ­χει στιγ­μα­τι­στεί και θα εί­ναι δύ­σκο­λη η υ­πη­ρε­σια­κή του ε­ξέ­λι­ξη και η α­πο­δο­χή του α­πό την κοι­νω­νία». Γε­γο­νός που ή­δη δια­φαί­νε­ται κα­θώς, ό­πως γνω­στο­ποιή­θη­κε α­πό την κ. Ζω­γρα­φά­κη, ΜΜΕ έ­χουν σπεύ­σει να δια­δώ­σουν πως η ΟΛ­ΜΕ θέ­λει να κα­λύ­ψει συ­να­δέλ­φους που έ­χουν ε­μπλα­κεί με πορ­νο­γρα­φία ή α­σέλ­γεια σε μα­θη­τές. «Τέ­τοιες συ­μπε­ρι­φο­ρές και τις κα­τα­δι­κά­ζου­με και θέ­λου­με να τι­μω­ρού­νται με την αυ­στη­ρό­τη­τα που τους αρ­μό­ζει. Θα πρέ­πει να διεκ­πε­ραιώ­νο­νται πο­λύ γρή­γο­ρα για την α­πο­μά­κρυν­ση των ε­νό­χων», α­πα­ντά.

Χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό πα­ρά­δειγ­μα για το πώς μπο­ρεί να ε­φαρ­μο­στεί η υ­πο­πα­ρά­γρα­φος Ζ3 α­πο­τε­λεί η πε­ρί­πτω­ση της Ελέ­νης Αυ­λω­νί­του, δη­μο­τι­κή σύμ­βου­λος του Γα­λα­τσίου και μέ­λος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ που ερ­γά­ζε­ται στο Εθνι­κό Κέ­ντρο Αθλη­τι­κών Ερευ­νών στο Ο­Α­ΚΑ.

«Πέ­ρυ­σι στις 5 Οκτω­βρίου 2011 ή­μουν κα­λε­σμέ­νη ως στέ­λε­χος του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε πο­λι­τι­κή τη­λε­ο­πτι­κή εκ­πο­μπή. Ανέ­φε­ρα την πε­ρί­πτω­ση του διευ­θυ­ντή του Εθνι­κού Κέ­ντρου Αθλη­τι­κών Ερευ­νών κ. Σταύ­ρου Χά­ντζου, που διο­ρί­στη­κε διευ­θυ­ντής ε­ρευ­νη­τι­κού ι­δρύ­μα­τος χω­ρίς να δια­θέ­τει τα προ­σό­ντα που προ­βλέ­πει ο νό­μος, α­φού δεν εί­ναι ε­ρευ­νη­τής» πε­ρι­γρά­φει στην Επο­χή η Ε. Αυ­λω­νί­του. Λό­γω αυ­τού στις 25/11/11 της α­σκή­θη­κε πει­θαρ­χι­κή δίω­ξη για «α­να­φο­ρά σε θέ­μα­τα που ά­πτο­νται της λει­τουρ­γίας του Ε­ΚΑ­Ε και για έκ­φρα­ση με τρό­πο προ­σβλη­τι­κό, υ­πο­τι­μη­τι­κό, χω­ρίς βά­σι­μα ε­πι­χει­ρή­μα­τα τό­σο για τον Δ/ντή του Ε­ΚΑ­Ε ό­σο και για την υ­πό­λοι­πη ιε­ραρ­χία». Η εκ­πο­μπή ό­μως δεν α­πο­μα­γνη­το­φω­νή­θη­κε πο­τέ ώ­στε να υ­πο­στη­ριχ­θούν οι κα­τη­γο­ρίες και το πα­ρά­πτω­μα πα­ρα­γρά­φτη­κε με­τά α­πό έ­να χρό­νο. Στις 28/11, ό­μως, ο Πρό­ε­δρος ΔΣ Ο­Α­ΚΑ, με α­φορ­μή το νέο νό­μο, στέλ­νει τη Δια­πι­στω­τι­κή Πρά­ξη αυ­το­δί­καιης αρ­γίας στην Ε. Αυ­λω­νί­του. Το «πα­ρά­πτω­μά» της δεν α­πο­τε­λεί πε­ρί­πτω­ση που δι­καιο­λο­γεί την αυ­το­δί­καιη αρ­γία, ε­νώ για να εκ­δο­θεί η Πρά­ξη χρειά­ζε­ται α­πό­φα­ση του Δ.Σ. και ό­χι μό­νο του προέ­δρου.

Η πει­θαρ­χι­κή δί­κη της Ελέ­νης Αυ­λω­νί­του α­να­μέ­νε­ται για τις 11 Δε­κεμ­βρίου και ό­πως δη­λώ­νει η ί­δια «Το θέ­μα εί­ναι πο­λι­τι­κό και θα α­ντι­με­τω­πι­στεί πο­λι­τι­κά. Η υ­πό­θε­ση αυ­τή δεν θα τε­λειώ­σει ού­τε εύ­κο­λα ού­τε ευ­χά­ρι­στα για ό­σους σχε­διά­ζουν και ε­κτε­λούν πο­λι­τι­κές διώ­ξεις στις μέ­ρες μας, φέρ­νο­ντάς μας σε έ­να νέο με­σαίω­να».

Τζέ­λα Αλι­πρά­ντη

Εποχή

Tags: απολύσειςεκπαιδευτικοί
Keywords
Τυχαία Θέματα