Αριστερή Πρωτοβουλία στη Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας: Εκλογές 28/11

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Αριστερή Πρωτοβουλία στη Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Εκλογές 28 Νοέμβρη 2012

 

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι

Ζούμε μια συγκυρία (όπως διαμορφώνεται αμέσως μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3 με την ισχνή πλειοψηφία των 153) κατά την οποία η ζωή μας ανατρέπεται άρδην: εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα παραβιάζονται, συνταγματικά κατοχυρωμένα κεκτημένα (μονιμότητα)

απειλούνται, τα εισοδήματα συρρικνώνονται, οι υπάλληλοι -όσοι καταφέρουν να γλιτώσουν από τη λαίλαπα απολύσεων που μεθοδεύεται- οδηγούνται στην πειθάρχηση, η τρομοκρατία και η παραπληροφόρηση χρησιμοποιούνται ως μέσο για  την χειραγώγηση του λαού και την κάμψη κάθε αντίστασης.

Είναι γνωστός ο αίτιος: η παγκόσμια κρίση οδηγεί Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. στη λεηλασία των δικαιωμάτων των  εργαζομένων,  των δημόσιων υποδομών και του πλούτου της χώρας. Και οι δυο πλευρές επιχειρούν, μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής-χρηματοπιστωτικής κρίσης που βουλιάζει το οικοδόμημα των αγορών διεθνώς, να αποφύγουν κόστη και να εξασφαλίσουν κέρδη. Κέρδη που προκύπτουν από την κατάρρευση της δικής μας ζωής. Η δε κυβέρνηση της χώρας λειτουργεί κανονικά ως «υπηρέτης δύο αφεντάδων» στερώντας μας κάθε ελπίδα για το μέλλον.

            Στο πλαίσιο αυτό η Δημόσια Εκπαίδευση κι οι λειτουργοί της μπαίνουν και πάλι στο στόχαστρο. Στόχος είναι η κατεδάφιση του Δημόσιου Χαρακτήρα της. Η «μεταρρύθμιση-εκσυγχρονισμός» προσανατολίζεται σε νέες μαζικές καταργήσεις τμημάτων και ειδικοτήτων, σχολών και σχολείων, ιδιαίτερα των ΕΠΑΛ & ΕΠΑΣ, τη δημιουργία μητροπολιτικών σχολείων-τεράτων και ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της Τεχνικής Εκπαίδευσης με το πέρασμα του 4ου έτους εξειδίκευσης του νέου Τεχνολογικού Λυκείου στους σχολάρχες των ΙΕΚ. Ο στόχος είναι σαφής: οι καθηγητές «να διδάσκουν και να μορφώνουν» τη νεολαία φτωχοί και όμηροι, τρομοκρατημένοι και υποταγμένοι με όπλο την «αξιολόγηση», την απειλή της εργασιακής περιπλάνησης ανά την Ελλάδα, της πειθάρχησης.

            Τώρα είναι ανάγκη να δράσουμε και πάλι άμεσα, αγωνιστικά και συντονισμένα. Για μας ο συνδικαλισμός δεν είναι πεδίο άσκησης της γραφειοκρατίας, υπηρέτησης στενών προσωπικών συμφερόντων ή κομματικών επιταγών. Τον αντιμετωπίζουμε ως τρόπο υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων, του χώρου εργασίας, της ίδιας μας της ζωής και ξέρουμε ότι κάθε έδρα στο Δ.Σ έχει νόημα μόνο, όταν οι συνάδελφοι έχουν συνειδητοποιήσει  ότι κάθε λογική ανάθεσης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί κι οποιαδήποτε ανατροπή της κατάστασης προϋποθέτει τη δική τους συνειδητοποίηση και ενεργή  συμμετοχή. Επιδιώκουμε το συντονισμό και τη συνεργασία όλων των αγωνιζόμενων δυνάμεων και όλων των συναδέλφων στο κίνημα, στις συνελεύσεις, στα σχολεία και στο δρόμο του αγώνα για ένα ευρύ αμεσοδημοκρατικό Μέτωπο Παιδείας-Υγείας-Εργασίας, που έχει ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε η ζωή μας.

                    

Keywords
Τυχαία Θέματα