Μπαμπινιώτης: υπέρ μόνιμου υπ. Παιδείας

Υπέρ της παρουσίας μόνιμου υπουργού Παιδείας τάχθηκε χθες ο υπουργός κ. Γ. Μπαμπινιώτης, δέκα ημέρες μετά την τοποθέτησή του στο αξίωμα. Επίσης, ζήτησε χρόνο για να προωθήσει αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. «Στο υπουργείο Παιδείας πρέπει να είναι κάποιος που ξέρει τα θέματα, στηριζόμενος από όποια κυβέρνηση υπάρχει», δήλωσε στο Real FM

χωρίς να διευκρινίσει εάν μιλά για ισόβιο υπουργό ή υπηρεσιακό στέλεχος (π.χ. σε θέση υφυπουργού ή γενικού γραμματέα) κατά τα πρότυπα δυτικών κυβερνήσεων.

Από την άλλη, η Δημοκρατική Αριστερά παρουσίασε τους άξονες του προγράμματός της για την ανώτατη εκπαίδευση. Σε εκδήλωση στη Λάρισα η πανεπιστημιακός κ. Ε. Μπουρνόβα και μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για αλλαγή θεσμικού πλαισίου, για δημόσιο αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο που λογοδοτεί στην κοινωνία, για κινητικότητα των φοιτητών, για συμβολή των ΑΕΙ στην επιμόρφωση του κοινού με προγράμματα διά βίου μάθησης, για ενίσχυση των ΤΕΙ με ενδυνάμωση της σχέσης τεχνολογικής εκπαίδευσης και παραγωγικού ιστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα