Μπλοκάρει ο ΣΕΒ τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Δεν δεσμεύεται γραπτώς για το επίδομα γάμου

Κοινωνία

Διαχωρίζει τη θέση του ο ΣΕΒ και δεν αναμένεται να υπογράψει την Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Την Τρίτη πραγματοποιείται η τρίτη κατά σειρά, συνάντηση των κοινωνικών εταίρων για τη υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ λήγει σήμερα η ισχύς της μετενέργειας της προηγούμενης σύμβασης και 42 κλαδικών συμβάσεων. Στο διάλογο συμμετέχει και ο ΣΕΒ ο οποίος δεν διατίθεται να την υπογράψει.

Σύμφωνα

με πληροφορίες ο ΣΕΒ αρνείται να δεσμευθεί γραπτώς για την καταβολή του επιδόματος γάμου, παραπέμποντας στην απόφαση της γενικής του συνέλευσης που προβλέπει ότι τα μέλη του Συνδέσμου δεσμεύονται να συνεχίσουν την καταβολή του μη λαμβάνοντας υπόψη την λήξη ισχύος της ΕΓΣΣΕ.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ τόνισε ότι "οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου μη λαμβάνοντας υπόψη την λήξη ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".

Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του προέδρου Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου ενέκρινε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο "οι επιχειρήσεις - μέλη του ΣΕΒ θα συνεχίσουν να καταβάλουν το επίδομα γάμου, που προβλέπει η σήμερα ισχύουσα ΕΓΣΣΕ, στους εργαζόμενους που το λαμβάνουν και δεν θα κάνουν χρήση του δικαιώματος μονομερούς περικοπής του, που παρέχει ο νόμος".

Η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις, εκτός του ΣΕΒ, φέρονται ότι συμφωνούν να συμπεριληφθεί στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση επίδομα γάμου με συγκεκριμένο ποσοστό.

Υπέρ της χορήγησης του επιδόματος γάμου τάσσεται και η ΕΣΕΕ. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης, τόνισε προς τους εργοδότες που διαφωνούν "να κοιτάξουν την πατρίδα τους και όχι την παρτίδα τους".

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρουτσης εξέφρασε χθες την ελπίδα να υπάρχει ευτυχής κατάληξη στις συζητήσεις.

Παράλληλα κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους με ωριμότητα, αμοιβαία εμπιστοσύνη και υπευθυνότητα να λειτουργήσουν υπέρ των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν.

news247

Tags: ΣΕΒΔασκαλόπουλοςσυλλογική σύμβαση
Keywords
Τυχαία Θέματα