Δ και Ε ΕΜΕ Αν. Αττικής: Ματαιώσαμε το σεμινάριο - Νέα στάση εργασίας την Τετάρτη 15/1 για ακύρωση σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση

Tweet

Ε και Δ ΕΛΜΕ Αν.Αττικής

Παλλήνη 13.1.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ματαιώσαμε το σεμινάριο - ενημέρωση για την αυτοαξιολόγηση

Μετά την αποφασιστική στάση των δύο ΕΛΜΕ καθώς και τη συμμετοχή στη στάση εργασίας

και την κινητοποίηση πολλών συναδέλφων, το σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση ακυρώθηκε.

Η επιτυχία αυτή είναι ένα δείγμα της δυνατότητας του εκπαιδευτικού μας κινήματος, με την κοινή και αποφασιστική στάση όλων, να ακυρώσει τα σχέδια του υπουργείου και της διοίκησης.

Συνεχίζουμε, ακόμα πιο αποφασιστικά όλα τα μέτρα ενάντια στην αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση

Ας το καταλάβουν καλά όσοι στηρίζουν αυτή την επίθεση στους εκπαιδευτικούς και το δημόσιο σχολείο. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα Δ.Σ των Δ ΄και Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Δ΄και Ε΄ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

Παλλήνη 12.1.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στάση εργασίας τη Τετάρτη 15-1-2014, ώρα 11-2, και συγκέντρωση στις

11.30πμ στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου για την ακύρωση σεμιναρίου για την αυτοαξιολόγηση

· Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ προκηρύσσουν 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας Τετάρτη15/1/2013, 11.00 έως 14.00 και καλούν όλους τους συναδέλφους σε συγκέντρωση, ώρα 11.30 π.μ, στο 2ο ΕΠΑΛ Χαλανδρίου (Έλλης 3,σταθμός μετρό Άγίας Παρασκευής) για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο σεμινάριο για την αυτοαξιολόγηση και να το ακυρώσουμε. Ο σχολικοί σύμβουλοι κ. Λαγουδάκος Μ και Καραγιώργος Ν καλούν τους διευθυντές των σχολείων παιδαγωγικής ευθύνης τους προκειμένου να τους ενημερώσουν για την αυτοαξιολόγηση.

· Αποτελεί πρόκληση για τον κλάδο να καλούνται σε ενημέρωση για την αυτοαξιολόγηση

Των σχολικών μονάδων, δ/ντες ΕΠΑΛ,ΕΠΑΣ,ΣΕΚ τη στιγμή που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα 2000 καθηγητές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και 450 απειλούνται άμεσα με απόλυση. Χιλιάδες μαθητές οδηγήθηκαν έξω από τη Τεχνική Εκπαίδευση και το σχολείο χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί τη φετινή χρονιά και οι καθηγητές που αγωνίζονται για τη δουλειά τους και το σχολείο αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση με τα ΜΑΤ και τη βία.

· Οι σχ. Σύμβουλοι έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των Γ.Σ των ΕΛΜΕ για μη πραγματοποίηση και ακύρωση των σεμιναρίων της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης που μέσω αυτών η κυβέρνηση μοναδικό σκοπό έχει να κατηγοριοποιήσει τα σχολεία και να προωθήσει την πολιτική της για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις.. Είναι φανερό ότι τα περί βελτίωσης της παιδαγωγικής λειτουργίας των σχολείων είναι για τους αφελείς και για τα ΜΜΕ που υπερασπίζονται την εργασιακή ανασφάλεια και τη διάλυση της δημόσιας παιδείας που απαιτεί η τρόικα.

· Με την αυτοαξιολόγηση η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει στον εκπαιδευτικό τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης με δική της ευθύνη και να προετοιμάσει το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίησή της, όπως επιχειρεί και με τη δημόσια υγεία.

· Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει αντιδράσει δυναμικά και έχει ματαιώσει σεμινάρια αυτοαξιολόγησης σε όλη τη χώρα. Θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα την αποτροπή των σεμιναρίων και κάθε διαδικασία αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης.

· Καλούνται οι συνάδελφοι Διευθυντές που έχουν κληθεί να πάρουν μέρος στο σεμινάριο να μη συμμετάσχουν και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις του κλάδου, δηλώνοντας στάση εργασίας, ώστε να είναι συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά καλυμμένοι.

· Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση ώστε να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ τη διεξαγωγή του σεμιναρίου

· Στέλνουμε μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση, λαιμητόμος των εργασιακών μας δικαιωμάτων, ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

· ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.

Καλούμε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και συναδέλφων σε διαθεσιμότητα να παραστουν στη συγκέντρωση.

Τα ΔΣ των Δ΄και Ε΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Tags: Δ ΕΛΜΕ αν. ΑττικήςΕ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής Tweet

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα