ΔΑΣ Ζακύνθου: Ανακοίνωση - Διάψευση

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ)

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Η ΔΑΣ Εκπαιδευτικών Ζακύνθου διαψεύδει τη συμμετοχή της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο Συντονιστικό Όργανο Κοινωνικών Αγώνων Σωματείων Ζακύνθου στην κινητοποίηση της 14ης

Νοέμβρη.

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου, το οποίο μάλιστα συνεδρίασε στις 12 Νοεμβρίου, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε πρόσκληση προς το συνδικάτο το εν λόγω «Συντονιστικό» ισχυρίστηκε ψευδώς σε συνέντευξη Τύπου ότι στην εκδήλωσή του συμμετέχει και η ΕΛΜΕΖ.

Οι ευθύνες της «Κίνησης για Ενεργή ΕΛΜΕ» που στο προηγούμενο διάστημα είχε πρωτοστατήσει σε κινήσεις τέτοιων «συντονισμών» σωματείων είναι τεράστιες. Υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις, όπου η ΕΛΜΕ Ζακύνθου δίχως καμιά συζήτηση και ως εκ τούτου ΧΩΡΙΣ απόφαση του Δ.Σ., και με αυθαίρετη πρωτοβουλία μελών της «Κίνησης» (που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ) φερόταν να συμμετέχει σε τέτοιους «συντονισμούς» σωματείων:

§ Την 11η Μαΐου του 2011, όπου υπάρχει μάλιστα και απόφαση - καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ενάντια στην τότε απαράδεκτη ενέργεια των εκπροσώπων της «Κίνησης» (Απόφαση ΔΣ της ΕΛΜΕΖ στις 25/5/2011).

§ Την 15η και 16η Οκτώβρη του 2012 όπου και τότε φέρεται πως συμμετείχε η ΕΛΜΕΖ σε αντίστοιχο «συντονισμό», και μάλιστα χωρίς καν να είναι ενημερωμένα ακόμα και μέλη της «Κίνησης.

 

Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να σέρνουν το συνδικάτο σε «συντονισμούς» σωματείων με τους συσχετισμούς που τους βολεύουν.

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε σήμερα βασικό κριτήριο ενός κινήματος είναι να συγκρούεται μετωπικά με τις αντεργατικές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας, να οργανώσει την αντίσταση και τη λαϊκή αντεπίθεση, ώστε να εμποδίσει, να σταματήσει και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας-Ε.Ε., να δώσει προοπτική στους αγώνες, να οργανώσει την συμμαχία και την πάλη του λαού για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, για αποδέσμευση από την Ε.Ε.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να μην επιτρέψουν την απονεύρωση και τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος για να μην «ανοίξει ρουθούνι» στο επόμενο διάστημα, στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων αλλά και στα επόμενα που θα πάρουν.

Για τη ΔΑΣ Εκπαιδευτικών

 

1. Μουζάκης Φώτης

2. Προβής Φώτης

3. Χονδρός Δημήτρης

 

Tags: Ανακοίνωσηδιάψευσ
Keywords
Τυχαία Θέματα