Δελτίο τύπου σύσκεψης φορέων για συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολείων

Ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

16/6/2013

Η ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 16/6/2013 στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Περιστερίου, αποτελεί ένα σταθερό βήμα συντονισμού της κοινής δράσης γονέων και μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης της παρεχόμενης μόρφωσης, που δρομολογεί η κυβέρνηση μέσα από τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων.

Στη

σύσκεψη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων από τα περισσότερα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι από την τοπική ΕΛΜΕ, από τη Λαϊκή Επιτροπή και το ΠΑΜΕ. Συμμετείχαν επίσης και τοποθετήθηκαν οι επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων κ. Τιμπλαλέξης, κ. Πουλιάσης και η κ. Αθανασοπούλου.

Παραβρέθηκαν και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους οι αιρετοί στο ΠΥΣΠΕ Γ΄ ΑΘΗΝΑΣ και στο ΑΠΥΣΠΕ κ. Βαϊνάς και Χρόνης αντίστοιχα, οι οποίοι μετέφεραν τη συμπαράσταση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αιγάλεω και Γληνού. Η σύσκεψη καλύφτηκε δημοσιογραφικά από την κ. Αντωνάτου από τον Ελεύθερο Διάλογο και την κ. Τικοπούλου από το ειδησεογραφικό πόρταλ Δυτικός Λόγος.

Μέσα από πλούσιο προβληματισμό, αποφασίστηκε η κοινή αγωνιστική δράση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών. Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα να παλέψουμε για αποκλειστικά και ουσιαστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, σύγχρονα δημόσια σχολεία με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία κ.ά.

Η κοινή πεποίθηση εκπόνησης αγωνιστικού προγράμματος με διάφορες μορφές καθημερινά, αποδεικνύουν τη θέληση και την αποφασιστικότητά όλων να εντείνουν τον αγώνα για να αποτρέψουν τα σχέδια καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Σήμερα παλεύουμε ενάντια στις συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις των σχολείων γιατί ΚΑΙ αυτές αποτελούν ισχυρό μοχλό για την οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς.

Απέναντι σε αυτό το σχολείο εντείνουμε τον αγώνα για ένα ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο ,δωρεάν σχολείο, με δίχρονη προσχολική αγωγή .Ένα σχολείο που θα σέβεται τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των μαθητών, θα αναπτύσσει την κριτική τους σκέψη, θα προωθεί την αγάπη για τη γνώση, θα τους μάθει να εξηγούν και να αλλάζουν τον κόσμο, θα διδάξει αλληλεγγύη, συλλογικότητα, αγωνιστικότητα, με περιεχόμενο απαλλαγμένο από την παπαγαλία, το μυστικισμό, τον ρατσισμό, ένα σχολείο χωρίς αποκλεισμούς, ανοιχτό για όλα τα παιδιά, Έλληνες και μετανάστες, χωρίς οριζόντιους ή κάθετους διαχωρισμούς, χωρίς αξιολογικές ή εξεταστικές κρίσεις.

Η απόφαση της σημερινής σύσκεψης εστιάζεται στα παρακάτω:

· Συγκέντρωση την Τετάρτη 19/6/2013 στις 10.οο πμ. στο Υπουργείο Παιδείας. Οι Σύλλογοι Γονέων αφού συνεδριάσουν θα οργανώσουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση (πανό, μίσθωση πούλμαν κ.λ.π.).

· Ο Σύλλογος ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ και η ΕΝΩΣΗ γονέων, θα μισθώσουν πούλμαν, το οποίο θα αναχωρήσει στις 9.00 π.μ. από το σταθμό μετρό του Αγ. Αντωνίου. Στη συγκέντρωση καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς των εργαζομένων, όλοι οι γονείς από όλα τα σχολεία, εκπαιδευτικοί Σύλλογοι κ.λ.π.

· Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 20/6/2013 στις 17.00 στην Ξυλοτεχνία, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με το αίτημα της εισαγωγής του θέματος εκτός Η/Δ.

· Να κρατηθούν τα σχολεία που συγχωνεύονται ανοικτά όλη την περίοδο του καλοκαιριού.

· Να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Παρασκευή 21/6/2013 στις 18.00μ.μ. στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Τρώων και Σολωμού), η οποία και θα καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Επίσης με απόφασή του το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ», επαναπροσδιορίζει το χαρακτήρα της προγραμματισμένης για τις 20 Ιουνίου 2013 συναυλίας – αφιέρωμα στον Β. Τσιτσάνη στις 21.30 μ.μ., από τη μουσική ομάδα του Συλλόγου, στο ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ και την αφιερώνει στο μεγάλο αγώνα για τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας.

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, χέρι-χέρι με τους μαθητές μας, από σήμερα κιόλας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οργανώνουμε τους αγώνες μας, ενάντια στο «καλλικρατικό σχολείο» ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Ο δρόμος που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα, έχει φέρει αποτελέσματα. Ο αγώνας για το αυτονόητο συνεχίζεται: ο αγώνας για την υπεράσπιση του σχολείου των παιδιών μας. Ο αγώνας για να μη μετατραπεί το σχολείο σε απρόσωπο εργοστάσιο παραγωγής αμόρφωτων απασχολήσιμων. Για να μη γίνει το σχολείο μας διαφημιστική ταμπέλα των χορηγών. Όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε.

Παλεύουμε για :

Κανένα κλείσιμο σχολείου. Καμία συγχώνευση-κατάργηση σχολικής μονάδας, κανένας υποβιβασμός.Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για την μόρφωση των παιδιών τους.Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.Ενιαίο Δωδεκάχρονο Υποχρεωτικό Σχολείο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Ενιαία δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική αγωγήΔημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!
Στον πόλεμό τους απαντάμε με οργανωμένους, ανυποχώρητους, και μαζικούς ταξικούς αγώνες !

Tags: συγχωνεύσεις σχολείωνυποβιβασμός
Keywords
Τυχαία Θέματα