Διακρίσεις στην πιστοποίηση εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ, του Απόστολου Ποντίκα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Διακρίσεις στην πιστοποίηση εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ Κατά τη πιστοποίηση εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α’ Επίπεδο)
στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ
στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013) είναι σημαντικό να μην αποκλείονται εκπαιδευτικοί κλάδοι και να δίνεται η ευκαιρία να πιστοποιηθούν όσοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν –ανεξάρτητα από την ειδικότητά τους. Είναι σαφές άλλωστε ότι όλοι χρησιμοποιούμε τις ΤΠΕ στη διδακτική πράξη και είναι σημαντικό να μην υπάρχει διαφοροποίηση και επιλεκτική συμμετοχή ορισμένων κλάδων στην επιμορφωτική διαδικασία.
Αν λάβουμε υπόψη ότι στις προηγούμενες περιόδους πιστοποίησης δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής όλων των κλάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επιμορφωτική διαδικασία, είναι –τουλάχιστον- απορίας άξιον γιατί κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιείται και με την τρέχουσα φάση πιστοποίησης Α΄ επιπέδου περιόδου Μαΐου – Ιουλίου 2012. Προσωπικά είμαι καθηγητής φυσικής αγωγής –κλάδου ΠΕ11- και θεωρώ ότι η μη δυνατότητα συμμετοχής μου στην εν λόγω πιστοποίηση σηματοδοτεί κατάφωρη αδικία και άνιση μεταχείριση, καθώς επίσης και υποβάθμιση του κλάδου μου.
Ποντίκας Απόστολος ΠΕ11
ΔΔΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα