Διαμαρτυρία για τη μη εισαγωγή ιδιωτών στις αστυνομικές σχολές

Ανακοινώσεις

Προς τον κ Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Ανοιχτή Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη εισαγωγή ιδιωτών στην Ακαδημία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014-2015

Σέρρες 14-1-13

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν.Σερρών διαμαρτύρεται για τη διάταξη που πέρασε σε μια μέρα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και αφορά τον αποκλεισμό των εισακτέων από τις σχολές της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τα έτη 2013, 2014.

Πρόκειται για την υπουργική απόφαση που υπέγραψαν

οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης στις 13 Νοεμβρίου 2012 με ΦΕΚ 3010/13-11-12. Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις εξαγγελίες των εκάστοτε Υπουργών Παιδείας, και είναι απολύτως σωστό, οποιαδήποτε αλλαγή πρόκειται να συμβεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις ανακοινώνεται στους μαθητές στην Α΄ Λυκείου. Διερωτάται λοιπόν ο καθένας, πως είναι δυνατόν στη μέση της σχολικής χρονιάς να ακυρώνονται σχολές του Μηχανογραφικού Δελτίου των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Δεν πρόκειται ούτε για διαγωνισμό του ΑΣΕΠ , ούτε για προκήρυξη ενός διαγωνισμού για σχολές εκτός Πανελλαδικών εξετάσεων. Δεν μπορούμε επίσης να δεχτούμε ότι αυτό έγινε στα πλαίσια του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος λόγω της οικονομικής κρίσης όπως επικαλούνται για την λήψη αυτής της απόφασης. Εξάλλου, επανειλημμένως ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των Σωμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με την διάταξη αυτή, μπαίνουν φραγμοί στο επαγγελματικό μέλλον χιλιάδων μαθητών οι οποίοι έχουν αρχίσει την προετοιμασία τους για τις Πανελλαδικές εξετάσεις από την Β΄ Λυκείου, όπου επιλέγουν την κατεύθυνση που θα τους οδηγήσει στις σχολές που επιθυμούν. Επίσης, στην Γ΄ Λυκείου, στην αρχή του σχολικού έτους επιλέγουν και μελετούν ένα επιπλέον μάθημα, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που τους δίνει πρόσβαση στο 5ο πεδίο ως υποψήφιοι για τις Αστυνομικές Σχολές. Δηλαδή επιπλέον δαπάνη φροντιστηρίου για τους γονείς κι επιπλέον μελέτη για τους υποψηφίους. Εν τέλει, όλος αυτός ο αγώνας των υποψηφίων ακυρώνεται με τη συγκεκριμένη διάταξη. Οι μαθητές της Β΄ Λυκείου, της Γ΄ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι του Λυκείου που θα πάρουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις το 2013 και 2014 βλέπουν τα όνειρά τους, την επίπονη προσπάθειά τους και τις επαγγελματικές τους προοπτικές να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Και αυτό συνέβη χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση δεν δημοσιεύτηκε εγκαίρως στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ούτε σ΄ αυτήν του Υπουργείου Παιδείας, όπως όφειλαν να κάνουν τα αντίστοιχα υπουργεία για την ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων.

Θεωρούμε παράλογη και άδικη την απόφαση αυτή και ευελπιστούμε ότι θα ανακληθεί. Περιμένουμε άμεσα την απάντησή σας, διότι το Φεβρουάριο οι υποψήφιοι οφείλουν να δηλώσουν τις σχολές προτίμησής τους.

Με τιμή

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Σερρών

Tags: Επιστολήδιαμαρτυρίαπυροσβεστικήαστυνομία
Keywords
Τυχαία Θέματα