Διδασκαλικός σύλλογος Ξάνθης: Για το λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

ΑνακοινώσειςΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ξάνθη 13 Ιουνίου 2013 ΞΑΝΘΗΣ Αρ. πρωτ.: 123

Μπρωκούμη 21 Προς: ΔΟΕ

67100 ΞΑΝΘΗ Μέλη Συλλόγου

Τηλ. FAX: 2541024394 ΜΜΕ

εmail:[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το

λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Την Τρίτη 11 Ιούνη το απόγευμα, με πραξικοπηματικό τρόπο, η συγκυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ) προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, πετώντας στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους σαν ένα ακόμα βήμα για την απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τέλος του χρόνου. Η συγκυβέρνηση κλείνει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υλοποιώντας την πολιτική που συναποφάσισαν με το ΔΝΤ και την ΕΕ για διάλυση του δημόσιου τομέα, διάλυση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας, λεηλασίας και υποταγής των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ. Αύριο η δική μας !

Ήδη δημοσιεύματα του τύπου μιλάνε για απολύσεις συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, που σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική «περισσεύουν», ενώ χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι απολυμένοι.

Η μεθόδευση του «ξαφνικού θανάτου» και η επιλογή της διακυβέρνησης της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την άμεση κατάργηση δημόσιων οργανισμών και φορέων με μια απλή υπουργική απόφαση αποτελούν έκφραση του δόγματος «νόμος και τάξη» που πρωτοεγκαινιάστηκε στις πύλες της Χαλυβουργίας πέρσι το καλοκαίρι.

Η πρωτοφανής απόφαση για το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πλήττει άμεσα το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό, ενώ αποτελεί δώρο στους ιδιώτες καναλάρχες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει.

Μπορούμε να το εμποδίσουμε όλοι και όλες εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να κλείσει το δρόμο στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους πολιτικούς εκφραστές τους. Γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η πολιτική που οδηγεί σε λουκέτο την ΕΡΤ, είναι η ίδια πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση.

Το Δ.Σ. του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης καταδικάζει την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

.

Λέμε ΟΧΙ στις συγχωνεύσεις και τις απολύσεις.

Tags: ΕΡΤλουκέτοΔιδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης
Keywords
Τυχαία Θέματα