Διεύθυνση ΠΕ Σάμου: Απάντηση σε δηλώσεις της σχολικής συμβούλου κας Εβίτας Καραγεωργίου

Tweet ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π & Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥΤαχ. Δ/νση : I. Λεκάτη & Κανάρη

Πληροφορίες: Ζαβουδάκης Παναγιώτης

Τηλ. : 22730 – 80862

[email protected].sch.gr

Σάμος, 4 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣ:

1. κ. Καραγεώργου Εβίτα,

Σχ. Συμβουλο ΔΙ.Δ.Ε. Σάμου

2. Διαχειριστή ιστοσελίδας alfavita.gr

3. Διαχειριστή ιστοσελίδας esos.gr ΜΜΕ Σάμου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή ανακοίνωση - δήλωση που υπογράφεται από την Σχολική Σύμβουλο ΠΕ02 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου κας Εβίτας Καραγεώργου θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η κα Καραγεώργου, με αφορμή τα σεμινάρια που αφορούν την αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καταθέτει την άποψή της και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με την κατάργηση της Ειδικής Αγωγής και κάθε υποστηρικτικής δομής του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων (μεμονωμένοι και τυχαίοι διορισμοί αναπληρωτών ειδικής αγωγής – κλείσιμο του Ειδικού Σχολείου Σάμου)». Επειδή από τα παραπάνω έχει δημιουργηθεί σύγχυση αλλά και αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και την εκπαιδευτική κοινότητα , οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

α) εάν η κα Καραγεώργου αναφέρεται στο Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, που υπάγεται στην Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου, τότε θα πρέπει να την ενημερώσουμε ότι το σχολείο όχι μόνο λειτουργεί αλλά υπηρετούν σε αυτό δύο αναπληρωτές ειδικής αγωγής, ψυχολόγος καθώς και Ε.Β..Π και δεν υφίσταται κανένα εκπαιδευτικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

β) εάν αναφέρεται στο αντίστοιχο σχολείο που υπάγεται στην Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου τότε θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει την επωνυμία του που είναι Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. [Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης], προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η άσκοπη πρόκληση σύγχυσης.

Επειδή, δε, αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι υπάρχει κατάργηση της Ειδικής Αγωγής, οφείλει να στοιχειοθετεί το επιχείρημά της με την πραγματική εικόνα που υπάρχει στο νησί της Σάμου. Η Ειδική Αγωγή και οι υποστηρικτικές προς αυτή δομές είναι μείζονος σημασίας για όλους μας και ειδικά για τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Η χρήση και μετάδοση παραπλανητικών πληροφοριών προς στήριξη μιας άποψης, καθ` όλα σεβαστής κατά τα λοιπά, θα πρέπει να γίνεται με σύνεση και κυρίως με αναφορά στα πραγματικά δεδομένα προς αποφυγήν λανθασμένων εντυπώσεων.

Ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Σάμου

Παναγιώτης Ζαβουδάκης

Tags: Διεύθυνση ΠΕ ΣάμουΕβίτα Καραγεωργίου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα