ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ: Ολοι στην απεργία στις 6/11 - Να μην περάσουν νέα μέτρα - Να πάρουν πίσω τα προηγούμενα

Tweet

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 06/11/2013

ΝΑ ΜΗ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ- ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ

Η Δικομματική κυβέρνηση με τη στήριξη της ΕΕ και του ΔΝΤ:

· Επιχειρεί νέα επίθεση ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων για να εισρεύσουν τεράστια ποσά από τα νέα

δάνεια στα ταμεία των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

· Προχωράει σε μαζικές διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Διοικητικό προσωπικό των Α.Ε.Ι. Όλο και λιγότερο κρύβει την πρόθεσή της να συνεχίσει άμεσα στερώντας το δικαίωμα της εργασίας σε ΔΕΠ-ΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΠ.

· Εντείνει την εξαθλίωση σε όλους τους εργαζόμενους με το νέο πακέτο μέτρων (φοροαφαίμαξη, μείωση του εφάπαξ, των συντάξεων, γενική άνοδος των τιμών, δουλειά και τις Κυριακές, διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας-Πρόνοιας, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας).

· Προετοιμάζει το έδαφος για την εξαγγελία νέων περικοπών των μισθών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υλοποιημένες δραστικές μειώσεις του προηγούμενου χρόνου.

· Διαλύει τα ΑΕΙ, καθώς μειώνει διαρκώς τους προϋπολογισμούς των Ιδρυμάτων, δεν προχωρά στους διορισμούς των εκλεγμένων μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς και ΕΕΔΙΠ, περικόπτει συντριπτικά τις λειτουργικές δαπάνες και τις δαπάνες για σίτιση και στέγαση, ολοκληρώνοντας τη συρρίκνωση με το σχέδιο ΑΘΗΝΑ ιι, που έρχεται. Επιβάλλει δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά και σύντομα θα επιβληθούν και στα προπτυχιακά.

· Επιδιώκει να εφαρμόσει τους νόμους 4009/11 και 4076/12 (πιστή εφαρμογή των στόχων της διαδικασίας της Μπολόνια και των κατευθύνσεων της ΕΕ) που εμπορευματοποιούν περαιτέρω την Ανώτατη Εκπαίδευση την οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, μετατρέπουν τους φοιτητές σε πελάτες επιχειρηματικών οργανισμών.

Συνάδελφοι ,είναι πλέον φανερό ότι οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, σημερινού και αυριανού, δίνουν χέρι βοήθειας στα σχέδια της Κυβέρνησης, στοχεύοντας με κάθε τρόπο να μας αδρανοποιήσουν, σπέρνοντας αυταπάτες, δείχνοντας τον δρόμο του παζαρέματος, της διαίρεσης, της αποδοχής του μικρότερου κακού. Η πείρα μας όμως έχει δείξει ότι ακολουθώντας τέτοιες τακτικές, εκφυλίζοντας τις συνδικαλιστικές μας δομές, κυνηγώντας την ατομική μας λύση, όχι μόνο δεν κερδίζουμε αλλά χάνουμε διαρκώς και κατά κράτος.

Τώρα είναι η ώρα να απαιτήσουμε όλα όσα αξίζουν σε εμάς ,στους φοιτητές μας, στους υπόλοιπους εργαζόμενους, στην κοινωνία. Να αποκρούσουμε την βάρβαρη επίθεση και να διεκδικήσουμε στοχευμένα, με οργανωμένο, μαζικό, ενωτικό αγώνα τα δικαιώματα μας.

Η ΔΗΠΑΚ καλεί όλους τους συνάδελφους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να συμμετάσχουν μαζικά στην 24 γενική πανελλαδική απεργία, να ενισχύσουν τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να απαιτήσουν:

· Καμία διαθεσιμότητα, εφεδρεία, απόλυση στα Α.Ε.Ι. και σε όλο το Δημόσιο.

· Καμία μείωση στις αποδοχές μας και σταδιακή επιστροφή των μέχρι τώρα περικοπών.

· Καμία περικοπή στις συντάξεις και στο εφάπαξ. Να επιστραφούν τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία.

· Όχι στον ενιαίο φόρο ακινήτων. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στην κύρια κατοικία.

· Να αυξηθεί άμεσα η χρηματοδότηση των ΑΕΙ για την αντιμετώπιση των μεγάλων αναγκών λειτουργίας τους. Να καλύψει το κράτος άμεσα όλες τις απώλειες από το "κούρεμα" των ταμειακών υπολοίπων των ΑΕΙ, των ασφαλιστικών ταμείων και των νοσοκομείων.

· Να διορισθούν άμεσα τα εκλεγμένα μέλη ΔΕΠ.

· Να μην εφαρμοστούν οι νόμοι 4009/11 και 4076/12 και κάθε μορφή επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ.

· Να καταργηθούν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι και να καταγγελθούν οι δανειακές συμβάσεις που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων.

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Αγωνιζόμαστε μαζί με τους φοιτητές και τους εργαζόμενους στα ΑΕΙ, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Δυναμώνουμε την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και για τη δημιουργία πολιτικών προϋποθέσεων να πάρει ο λαός την οικονομία στα χέρια του κοινωνικοποιώντας τα μονοπώλια, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ Αγ. Βενιζέλου

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 06/11/2013

στις 10.30 π.μ.

ΔΗΠΑΚ ΑΕΙ, 01/11/2013

Tags: Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση ΑΕΙ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα