Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Ανακοίνωση - Καταγγελία

Tweet

Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής Παλλήνη 29.9.2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Δ/ντής ΔΕ Αν. Αττικής ´έστειλε το Σάββατο mail σε όλα τα σχολεία με συνημμένους πίνακες από το survey , οι οποίοι περιέχουν το σύνολο των συναδέλφων που ανήκουν στους κλάδους 5,6,7,11,19

, όπου υποτίθεται ότι απεικονίζονται οι ώρες του καθενός στο σχολείο κι επομένως ενδεχόμενο πλεόνασμα ωρών στο σχολείο για κάθε συνάδελφο.

Ωστόσο οι πίνακες αυτοί δεν απεικονίζουν την πραγματικότητα , γιατί το survey δεν είναι ενημερωμένο πλήρως από τους Δ/ντες των σχολείων, εφόσον μέχρι και την Παρασκευή το ΠΥΣΔΕ έκανε τοποθετήσεις συναδέλφων και η κατάσταση είναι ρευστή.

Το μήνυμα του Δ/ντή καλεί τους συναδέλφους που έχουν πλεόνασμα ωρών, ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30/9 στις 10 ΤΟ ΠΡΩΙ να κάνουν αίτηση , για να διατεθούν ή να αποσπαστούν στην Πρωτοβάθμια.

Θεωρούμε ότι η διαδικασία είναι αυθαίρετη και παράνομη. Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις και οι καλύψεις κενών στη Δ/θμια , καλούνται συνάδελφοι να μετακινηθούν στην Πρωτοβάθμια και να αφήσουν ακάλυπτα τα σχολεία της Δ/θμιας. Στα σχολεία πλέον καταργείται κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμότητας. Υλοποιώντας πιστά τις εντολές του περιφερειακού δ/ντη και του Υπ. Παιδείας αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη της διάλυσης των σχολείων ,αφού στα κενά που υπάρχουν ήδη στα σχολεία ,θα προσθέσει και άλλα με τη μετακίνηση συναδέλφων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση .Διαλύει επίσης τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών όταν για άλλη μια φορά δεν ξέρουν που θα βρίσκονται και καλούνται να αποφασίσουν υπό καθεστώς ανασφάλειας και μέσα σε ελάχιστες ώρες για το που θα βρεθούν .

Καταγγέλλουμε τις ενέργειες αυτές που γίνονται υπό το κράτος των απαιτήσεων της τρόικας για νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών και θα δημιουργήσουν πανικό και σύγχυση στα σχολεία και τους συναδέλφους. Αν η κυβέρνηση επιθυμεί για επικοινωνιακούς λόγους να στελεχώσει τα ολοήμερα σχολεία με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων, ας διορίσει συναδέλφους κι ας ικανοποιήσει τις 960 αιτήσεις εθελοντικής μετάταξης που εκκρεμούν από τον Ιούνιο.

Καλούμε το Δ/ντή να αποσύρει αυτήν την παράλογη οδηγία , να περιμένει να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις και οι συμπληρώσεις ωραρίων από το ΠΥΣΔΕ και στη συνέχεια να ζητήσει αιτήσεις εθελοντικής απόσπασης των συναδέλφων για την πρωτοβάθμια. Κανένας εκπαιδευτικός δεν μπορεί να μετακινηθεί

Απαιτούμε το άνοιγμα τμημάτων γενικής παιδείας, ξένων γλωσσών και κατευθύνσεων. Κανένα τμήμα με πάνω από 20 μαθητές 15 στην κατεύθυνση, 10 στα εργαστήρια, να δικαιολογηθούν ώρες γραμματειακής υποστήριξης οι οποίες είναι πλέον απαραίτητες σε όλα τα σχολεία λόγω του τεράστιου φόρτου εργασίας που δημιουργεί η μηχανοργάνωση των σχολείων (survey, my school κλπ) και να επιτραπεί να πάρουν όλοι οι συνάδελφοι από την αρχή πολιτιστικά προγράμματα, Να δοθεί μειωμένο ωράριο στους συναδέλφους με προβλήματα υγείας

Οι εκπαιδευτικοί δεν αρνούνται να προσφέρουν εκπαιδευτική υπηρεσία. Αρνούνται όμως να αντιμετωπίζονται ως αριθμοί. Αρνούνται να διδάσκουν δια περιφοράς σε τρία και τέσσερα σχολεία. Απαιτούν να είναι 5 ημέρες την εβδομάδα στο σχολείο τους, με τους μαθητές τους και τους συναδέλφους τους , κατακτώντας τη συλλογικότητα χωρίς να γίνονται λάστιχο και κυρίως χωρίς να ταλανίζονται από την εργασιακή ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ,9:30 π.μ, ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η πρόεδρος Ο γραμματέας

Άννα Μπαχτή Πάνος Μοχαλόπουλος

Tags: Ε ΕΛΜΕ ανατολικής Αττικής Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα