Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής: Ανακοίνωση αίτημα για σύγκληση Γ.Σ. προέδρων ΕΛΜΕ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΏΝ Παλλήνη 3.5.2012
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Ενότητα αριστερών καθηγητών υπέβαλε στο Δ. Σ της Ε’ ΕΛΜΕ την παρακάτω πρόταση για έκτακτη σύγκληση Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ, αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του Δ.Σ της ΕΛΜΕ.
Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ Παλλήνη 28.4.2012
« Ανακοίνωση- αίτημα για σύγκληση Γ.Σ προέδρων ΕΛΜΕ
• Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ καλεί το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει μέχρι 19/5 τη Γ.Σ προέδρων ΟΛΜΕ.
• Η κυβέρνηση κάθε μέρα ανακοινώνει μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ δείχνουν εγκληματική ανοχή. Το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών έχει στο παρελθόν αντισταθεί και έχει να επιδείξει λαμπρούς αγώνες που τιμούν τον κλάδο, όταν η πολιτεία επιχειρούσε να υποβαθμίσει τον εκπαιδευτικό και να περάσει ρυθμίσεις σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης.
• Ο κλάδος δεν μπορεί να σωπαίνει, όταν ήδη το μισθολόγιο έχει συνδεθεί με την αξιολόγηση και μάλιστα ένας μικρός αριθμός συναδέλφων θα φθάνει στον καταληκτικό βαθμό. Ήδη η κυβέρνηση με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση έχει δεσμευτεί στην τρόικα για 150.000 απολύσεις Δ.Υ. Η αξιολόγηση θα βοηθήσει για το φιλτράρισμα των Δ.Υ και θα χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι από την κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει τις απολύσεις.
• Με το νέο Γενικό Λύκειο και Τεχνολογικό Λύκειο πολλοί συνάδελφοι δε θα έχουν αντικείμενο διδασκαλίας. (Ήδη οι κοινωνιολόγοι είναι εκτός προγράμματος). Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΟΣΑ το ωράριο των εκπαιδευτικών πρέπει να αυξηθεί. Όλα αυτά μεταφράζονται με απολύσεις. Η καμπάνα κτυπά για όλους μας.
• Έχουν γίνει δραματικές περικοπές στους μισθούς μας και τον Ιούνιο με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση προβλέπονται νέες. Προβλέπονται εισπρακτικά μέτρα 16 δις. €, που θα μειώσουν μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, μέχρι να πλησιάσουμε τους γείτονές μας Βούλγαρους.
• Αν το συνδικαλιστικό κίνημα δεν αντιδράσει και δε βάλει ως στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η εξαθλίωση όχι μόνο των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων των εργαζομένων και μισθολογικά και εργασιακά θα επιδεινωθεί.
• Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ανταποκριθεί στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος και δε θα σιωπήσει, υποκύπτοντας σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.»
Keywords
Τυχαία Θέματα