Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Αποφάσεις συνεδρίασης του ΔΣ στις 2/10

Αποφάσεις συνεδρίασης Δ.Σ. ΕΛΜΕ Τρίτη 2/10/2018

Το Δ.Σ. της Ε ΕΛΜΕ συνεδρίασε στις 2/10 σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και αποφάσισε:

1ο :Παρασκευή 5/10, ημέρα εκπαιδευτικού: να εκδοθεί ανακοίνωση και να κληθούν οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται από ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΣΕΠΕ,

ΕΛΜΕ, την Παρασκευή, 5/10, 1μμ, στο Άγαλμα Βενιζέλου για να διαδηλώσουν για τα προβλήματα της εκπαίδευσης με πρώτο τους μαζικούς, μόνιμους διορισμούς.. (Απόφαση κατά πλειοψηφία)

2ο: Εξαγγελίες Γαβρόγλου για διορισμούς :να εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με τον εμπαιγμό του Υπουργείου Παιδείας να ανακοινώνει διορισμούς σε βάθος τριετίας χωρίς τη δέσμευση να περιληφθούν οι διορισμοί αυτοί σε νόμο. (Απόφαση κατά πλειοψηφία)

3ο:Δράσεις ΕΛΜΕ για αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση : να συντάξει κείμενο- πρόσκληση προς τις άλλες ΕΛΜΕ για τη διοργάνωση σύσκεψης για την αυτοαξιολόγηση- αξιολόγηση με στόχο το συντονισμό των ΕΛΜΕ κατά της αυτοξιολόγησης-αξιολόγησης. Επίσης, να διοργανωθεί εκδήλωση με το ίδιο θέμα από κοινού με τις ΕΛΜΕ της Κεντρικής Μακεδονίας. (Απόφαση κατά πλειοψηφία)

4ο: Αυθαιρεσίες Διοίκησης- μετακινήσεις στην Περιφέρεια: να εκδοθεί ανακοίνωση για την προσπάθεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης να μετακινήσει συναδέλφους που κρίνει πλεονάζοντες, πριν ακόμα ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές, σε νομούς της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με παράτυπο τρόπο, καθώς και για την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για θέσεις ΔΥΕΠ που έγινε, με χρόνο υποβολής αιτήσεων τις 2,5 ώρες!

Για το θέμα των αυθαιρεσιών του ΠΥΣΔΕ, αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας των ΕΛΜΕ, την Πέμπτη, 4/10/2018, 2μμ στη ΔΙΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης. (Απόφαση κατά πλειοψηφία)

5ο: Σύσκεψη με γονείς (Νέο Λύκειο- εξεταστικό): να καλέσει η ΕΛΜΕ τους γονείς για το “Νέο Λύκειο-εξεταστικό”, καθώς οι εξαγγελίες για το “Νέο Λύκειο” πλήττουν ευθέως τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και απειλούν τη δημόσια εκπαίδευση. Για το ίδιο θέμα να διοργανωθεί κοινή εκδήλωση με τις άλλες ΕΛΜΕ τέλη Νοέμβρη. (Απόφαση κατά πλειοψηφία)

6ο:Γενική Συνέλευση 4/10 :να κληθούν όλοι/ες οι συνάδελφοι να συμμετέχουν στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ που θα γίνει στο 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, την Πέμπτη, 4/10, 7μμ με θέματα τα οξύτατα προβλήματα των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου, αλλά και το σχεδιασμό δράσεων για την αντιμετώπισή τους.(Απόφαση κατά πλειοψηφία)

7ο:Ενίσχυση Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών: να συνδράμει η ΕΛΜΕ.(Απόφαση κατά πλειοψηφία)

8ο: Αίτημα συναδέλφου: να κάνει δεκτό το αίτημα συναδέλφου για έκτακτη οικονομική ενίσχυση.(Ομόφωνα)

9ο:Ψηφίσματα: να εκδοθεί ψήφισμα για τον εκπαιδευτικό Ηλία Σμήλιο, που διώκεται ποινικά, επειδή συμμετείχε στις κινητοποιήσεις για το σταμάτημα των πλειστηριασμών και της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.(Απόφαση κατά πλειοψηφία)

Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Keywords
Τυχαία Θέματα