Εκπαιδευτική Παρέμβαση Αχαϊας: Επείγον διπλό κάλεσμα ΔΣ Α ΕΛΜΕ Αχ. και συναδέλφων συγχωνεύσεις σχολείων και όχι μόνο

Tweet

Εκπαιδευτική Παρέμβαση

Αχαΐας, αυτόνομο μέλος του πανελλαδικού Δικτύου Παρεμβάσεων, Συσπειρώσεων Κινήσεων Δ.Ε.

Επείγον διπλό κάλεσμα ΔΣ Α ΕΛΜΕ Αχ. και συναδέλφων

για συγχωνεύσεις σχολείων και όχι μόνο

Συναδέλφισσες, -οι

Ζούμε μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων και ήδη έχουμε κάνει τις πρώτες σκέψεις μετά την σπουδαία απόπειρα

απεργίας του κλάδου μας, που παρότι υποχώρησε, σημάδεψε το πολιτικό τοπίο, αφού δεν ήταν καθόλου μα καθόλου συντεχνιακή. Από τότε βεβαίως συνεχίζονται οι εκατοντάδες λειτουργικές υπηρεσιακές μεταβολές που έχουν αγγίξει πάνω από τους μισούς, ενώ κάποιους ακραία. Ταυτόχρονα στα σχολεία δεν μπορούν να ισορροπήσουν πλέον τα ωρολόγια προγράμματα. Οι μόνιμοι διορισμοί φέτος ήταν απολύτως μηδενικοί, ενώ μόνο 2 αναπληρωτές (ΠΕ03) ήλθαν για το κανονικό πρόγραμμα στο ΠΥΣΔΕ και ελάχιστοι στην ειδική αγωγή. Και οι πιστώσεις πλέον τέλειωσαν…

Ταυτόχρονα με προσωρινές διαταγές επιστρέφουν συναδ. «διαθέσιμοι» που με το μοντέλο του ξαφνικού θανάτου» καρατομήθηκαν, για πρώτη φορά ήλθε από αρχές Νοέμβρη η εγκύκλιος (1η;) για ιδρύσεις, συγχωνεύσεις κλπ σχολικών μονάδων, ενώ η φετινή εγκύκλιος μεταθέσεων αναμένεται… Οι ημερομηνίες των θεσμικών οργάνων για προτάσεις είναι ασφυκτικές: Μέχρι 20/11/13 το πέρασμα των προτάσεων από Δ/νες εκπ/σης στο survey και κάλεσμα των Δημ. Συμβουλίων για γνωμοδότηση, μέχρι 20/12/13 οι ίδιοι θα έχουν συγκεντρώσει και αποστείλει τις όποιες γνωμοδοτήσεις στους Περιφερειακούς Δ/ντές και μέχρι 8/1/14 (δηλ. όταν ανοίγουν τα σχολεία από τις διακοπές των Χριστουγέννων) οι Περιφερειακοί θα έχουν αποστείλει τις τελικές τους προτάσεις στο survey - ΥΠΑΙΘ.

Η πολιτική στη χώρα μας και του Υπ. Παιδείας δεν φαίνεται να αλλάζει εάν δεν συμβούν πολύ μεγάλα γεγονότα. Επομένως είτε με «ξαφνικό θάνατο», είτε σπονδυλωτά, δεν υπάρχει περίπτωση εν όψει των νέων συνταξιοδοτήσεων να μην αποπειραθούν και συγχωνεύσεις σχολείων, παρά το κοινωνικό και πολιτικό κόστος και πριν τις εκλογές στο τέλος της Άνοιξης. Δεν γνωρίζουμε ούτε τις προθέσεις, ούτε τις πιέσεις πάνω στους θεσμικούς φορείς. Εμείς όμως οφείλουμε να επαγρυπνούμε, να δρούμε συλλογικά και να κοινωνικοποιούμε τις θέσεις μας και δράσεις μας, φτάνοντας ή και ξεπερνώντας τις αδυναμίες μας όπως εκφράστηκαν όλο το Καλοκαίρι και τον απεργιακό Σεπτέμβρη.

Τη Δευτέρα το βράδυ (11-11-13) το θέμα μπήκε και στο ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ, μαζί με τις προετοιμασίες για τις εκλογές στις 11 Δεκέμβρη. Ο πρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα και έδειξε τη σοβαρότητά του. Στη συζήτηση όμως που ακολούθησε οι σκέψεις και προτάσεις όλων των μελών του ΔΣ κυμάνθηκαν σε αναγνωριστικές κινήσεις σε επίπεδο των θεσμικών φορέων και των επικεφαλής των φορέων των γονέων. Καμία σκέψη για κάλεσμα Γεν. Συνέλευσης ή έστω της Επιτροπής Αγώνα, που κατακτήσαμε με ιδρώτα από το Καλοκαίρι. Σαν να θέλουν να ξεχαστούν οι Επ. Αγώνα, παρότι είναι απόφαση της Συνόδου των Προέδρων η λειτουργία τους, ενώ το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν παύει να υπενθυμίζει. Γιατί ξεχνιούνται;

Με παρέμβαση εκπροσώπου της Εκπ. Παρέμβασης που παρακολουθούσε την συνεδρίαση (ως γνωστό από το Μάιο η στρατηγική και η τακτική της Εκπ. Παρέμβασης ΔΕΝ εκπροσωπείται στο ΔΣ) τέθηκε ένα σκεπτικό για το πολιτικό μέρος των επόμενων σχεδιασμών και πρόταση για άμεση σύγκλιση Γεν. Συνέλευσης. Η πρόταση έγινε κατ’ αρχήν δεκτή από τον πρόεδρο, ενώ οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ (τώρα Εκπ. Προοπτική) την είδαν με επιφυλάξεις και σε ετεροκαθορισμό από τη συνάντηση με τη Δ/ντρια Εκπ/σης.

Επειδή επί πλέον οι ΕΠΑΣ ουσιαστικά καταργήθηκαν, τρέχουν και οι προετοιμασίες για τη αξιολόγηση δομών και προσώπων, οι διαθεσιμότητες συνεχίζονται στο δημόσιο, ενώ οι απολύσεις των εκπ/κών διαθέσιμων συζητούνται και από την Κυβέρνηση, δεν μπορούμε να αφήσουμε την προεκλογική περίοδο και τις μέρες των Χριστουγέννων σε παθητική στάση:

Καλούμε

1) Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ και τις παρατάξεις που εκφράζονται σ’ αυτό, να συγκαλέσουν το πολύ ως τη Δευτέρα έκτακτη Γεν. Συνέλευση του Σωματείου, ώστε μαζί με την ανοικτή επιτροπή αγώνα να δράσουμε με σχέδιο την επόμενη περίοδο.

2) Όλους τους συναδέλφους και ειδικά το κομμάτι που δραστηριοποιήθηκε το καλοκαίρι και στη απεργία, σε περίπτωση μη καλέσματος του ΔΣ της ΕΛΜΕ για Γεν. Συνέλευση, να επιβάλλουμε τουλάχιστον την επιτροπή αγώνα δίπλα στο ΔΣ και να βρεθούμε στις 7.00μμ τη Δευτέρα στα γραφεία της ΕΛΜΕ γι’ αυτό.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Πάτρα 13 Νοέμβρη 2013, http://eparemvasiax.wordpress.com/

Tags: εκπαιδευτική παρέμβαση Αχαϊας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
συγχωνεύσεις σχολείων, ελμε, σχολεια, διπλο, ελμε, συγχωνεύσεις σχολείων, tweet, απεργια, πυσδε, survey, δηλ, εκλογες, καλοκαιρι, γεν, ολμε, δακε, επασ, http, wordpress, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια υπα, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 11 μαιου, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, απεργια 26 σεπτεμβριου, απεργια 6 νοεμβρίου, απεργια 8 νοεμβριου, αξιολογηση, αναπληρωτες, το θεμα, θεμα, ολμε, προγραμμα, wordpress, αγωγη, βραδυ, γεγονοτα, γεν, γραφεια, δακε, δευτερα, δημοσιο, εγινε, υπαρχει, επασ, κυβερνηση, λειτουργια, ουσιαστικα, προγραμματα, συζητηση, σκεψεις, σχεδιο, φορα, http, χωρα, κομματι, tweet, πυσδε, survey, θεσεις, βεβαιως
Τυχαία Θέματα