ΕΛΜΕ Χανίων: Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ περισσεύει!

Tweet

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝΧΑΝΙΑ 73132 Τηλ 2821040928 Fax 2821058343Email: [email protected]://www.elme-chanion.gr/ Χανιά 16/08/2013Αρ. Πρωτ. 861ΠΡΟΣΣχολεία του νομού, ΚΟΙΝ. ΟΛΜΕ,

ΜΜΕ, ΕΛΜΕ

Κανένας εκπαιδευτικός ΔΕΝ περισσεύει!

Καταγγελία της από 13/8 απόφασης του ΠΥΣΔΕ Χανίων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων σε διαδοχικές πρόσφατες αποφάσεις του σχετικά με τα «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών που ήθελε με κάθε τρόπο να παρουσιάσει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για απολύσεις και στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ επισήμαινε τα εξής:

Στις 28/5/2013 Αρ. πρωτ.841: «Τα ΠΥΣΔΕ καλούνται να συντάξουν τους σχετικούς πίνακες στη βάση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που επέβαλε το Υπουργείο, όπως αύξηση ωραρίου, αύξηση ωρών υπολογισμού των οργανικών θέσεων, ισοπέδωση ιδιαιτεροτήτων σχολείων, περιοχών και νομών, διόγκωση των τμημάτων.

Τα μέτρα αυτά του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης ισοδυναμούν με καρατόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και διάλυση του δημόσιου σχολείου: χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών, χιλιάδες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών… και κατέληγε καλώντας το ΠΥΣΔΕ να αρνηθεί την επικύρωση του προαποφασισμένου καταλόγου που οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους στην υποχρεωτική μετακίνηση και την απόλυση.»

Στις 30/5/2013 Αρ. Πρωτ.842 με ομόφωνη απόφαση: «…Δεν θα δεχτούμε καμία άλλη απόφαση εκτός από ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, με δεδομένο ότι η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 80 κενά εκπαιδευτικών…..

Υπογραμμίζαμε ιδιαίτερα τις συλλογικές και ατομικές ευθύνες των μελών του ΠΥΣΔΕ, καλώντας τους αιρετούς εκπροσώπους μας στο ΠΥΣΔΕ (Ναξάκη Α., Φίλη Γ.) να υπερασπιστούν τις παραπάνω θέσεις, να δηλώσουν ότι με βάση τα παραπάνω διαφωνούν με τη λογική συγκρότησης των πινάκων, να καταψηφίσουν και να καταγγείλλουν τη διαδικασία και τα διορισμένα μέλη του (Κανδαράκη Ι. τότε-Πρόεδρο, Ανδρεαδάκη Γ. τώρα, Πατσιά Α., Βαζιτάρη Β.) να μην συνυπογράψουν το σφαγιασμό και την απόλυση χιλιάδων συναδέλφων.

Τέλος, δηλώναμε πώς όποια μέλη του ΠΥΣΔΕ αποδεχθούν την εν λόγω εγκύκλιο «προγραφών» συναδέλφων «θέτουν από μόνοι τους εαυτόν εκτός σωματείου», και αποτελούν όνειδος για τον κλάδο και την ιστορία του.»

Με τις μαζικές και μαχητικές παραστάσεις διαμαρτυρίας που καλέσαμε και ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες συνάδελφοι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΠΥΣΔΕ, καταφέραμε να παρθούν δύο διαδοχικές αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ Χανίων (μια για τους «πλεονάζοντες» σε επίπεδο νομού και μια ανά σχολείο) στις οποίες ΟΜΟΦΩΝΑ δήλωναν ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες καθηγητές στο νομό Χανίων. Ένα περίπου μήνα μετά και ενώ έχουν επαληθευτεί με τον πιο δραματικό τρόπο οι προβλέψεις μας για την προσπάθεια διάλυσης του δημόσιου σχολείου (από κυβέρνηση –ΕΕ-ΔΝΤ) με τον ξαφνικό θάνατο της μισής τεχνικής εκπαίδευσης, έρχεται στις 13/8/2013(την ίδια μέρα με την ανακοίνωση της διαπιστωτικής πράξης του υπουργού Παιδείας για τις υποχρεωτικές μετατάξεις και τους «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικούς) το ΠΥΣΔΕ Χανίων να αναιρέσει τις 2 προηγούμενες ομόφωνες αποφάσεις του και να ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις επιταγές του υπουργείου και της τρόικας, ανακοινώνοντας 211 «πλεονάσματα» εκπαιδευτικών στο νομό. Αναίρεσαν έτσι όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά αγνόησαν τόσο τις παραπάνω αποφάσεις, όσο και την απόφαση της μαζικής Γενικής συνέλευσης στις 11/7/2013 η οποία καλούσε τα μέλη του ΠΥΣΔΕ Χανίων να παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου και να αρνηθούν τη υλοποίηση των απολύσεων – διαθεσιμοτήτων.

Καταγγέλλουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση αυτή του ΠΥΣΔΕ Χανίων, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων, και δηλώνουμε ότι η ευθύνη για την διάλυση της δημόσιας παιδείας και την αδυναμία των σχολείων να λειτουργήσουν τον Σεπτέμβρη, βαρύνει εκτός απ την κυβέρνηση και όσους σπεύδουν να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική.

Τέτοιες αποφάσεις, όπως και η διαπιστωτική πράξη του κ. Αρβανιτόπουλου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις 4700 εκπαιδευτικών και τις απολύσεις των υπόλοιπων 1335 που «περισσεύουν» κατά τη δήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη, ενισχύουν το δίκιο του αγώνα μας και δικαιώνουν την απόφασή του Συνεδρίου μας για πρόταση προς τις Γ. Συνελεύσεις απεργίας διαρκείας με το άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη. Μόνος δρόμος η ανατροπή αυτής της πολιτικής και αυτής της κυβέρνησης.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ -ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Τσαμαντάκης Φ. Μπιχάκης

Tags: ΕΛΜΕ Χανίωναπολύσεις εκπαιδευτικώνδιαθεσιμότητα Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα