ΕΛΜΕ Χανίων: Κάτω τα χέρια από τους απεργούς εκπαιδευτικούς

ΑνακοινώσειςΕ Λ Μ Ε Χ Α Ν Ι Ω Ν ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΧΑΝΙΑ 73132Τηλ 2821040928 Fax 2821058343Email: [email protected], http://www.elme-chanion.gr/ Χανιά 13/6/2013Αρ. Πρωτ. 853 Π Ρ Ο ΣΣχολεία του νομούΔιεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σηςΚΟΙΝ. ΜΜΕ,
ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,ΕΛΜΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Χαιρετίζουμε τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στη γενική απεργία της 13/6, αγνοώντας το κλίμα τρομοκρατίας που επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση μέσω απειλών για άμεση διαθεσιμότητα και απολύσεις των απεργών. Η συνέχιση του καθεστώτος επιστράτευσης των εκπαιδευτικών τη στιγμή που η διαδικασία των πανελλαδικών έχει ολοκληρωθεί, αφαιρεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΕΕ-ΔΝΤ το τελευταίο φύλλο συκής για τον πραγματικό λόγο που εξακολουθεί να κρατάει στο γύψο εκπαιδευτικούς, ναυτεργάτες και εργαζόμενους στο μετρό. Αφορά την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία και την ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης αντίδρασης στη βαρβαρότητα που επιχειρεί να επιβάλλει. Φανερώνει επίσης την αδυναμία της να πείσει την ελληνική κοινωνία για την αναγκαιότητα ή/και την αποτελεσματικότητα της πολιτικής της και επιχειρεί να την επιβάλλει με κάθε μέσω και τρόπο ακόμη και αν είναι κατάφορα αντισυνταγματικός και αντιδημοκρατικός. Τρανταχτό παράδειγμα η απόφαση για κλείσιμο σε μία μέρα της ΕΡΤ. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία αναφοράς και κάθε ενέργεια που εκθέτει τους απεργούς συναδέλφους.

Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που στα Χανιά ή οπουδήποτε στην Ελλάδα, απεργός συνάδελφος τεθεί από το ΥΠΕΠΘ σε διαθεσιμότητα ή διωχθεί ποινικά ή/και πειθαρχικά εξαιτίας της παράνομα συνεχιζόμενης επιστράτευσης, θα συναντήσει τη σύσσωμη απάντηση του κλάδου.

Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να ανακοινώσουν άμεσα απόφαση για αυτόματη κήρυξη απεργίας την ίδια μέρα που θα επιχειρήσει κάτι τέτοιο η κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συνεχή αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα καθώς η διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου» που εγκαινίασε η κυβέρνηση με το κλείσιμο της ΕΡΤ, μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι και να αφορά απολύσεις και υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών με οποιαδήποτε πρόφαση (διώξεις απεργών, υπεράριθμους, «επίορκους», αλλαγές λόγω νέου τεχνολογικού λυκείου).

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΩΞΗ–ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Ι. Τσαμαντάκης Φ. Μπιχάκης

Tags: ΕΛΜΕ Χανίων
Keywords
Τυχαία Θέματα