ΕΛΜΕ Χανίων: Οι θέσεις μας για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση

Tweet

ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

ΧΑΝΙΑ 73132

Τηλ 2821040928

Fax 2821058343

[email protected]

http://www.elme-chanion.gr/

Χανιά 15/10/2013

Αρ. Πρωτ. 876

ΠΡΟΣ

ΟΛΜΕ, ΔΔΕ Χανίων, Σχολεία του νομού

ΚΟΙΝ. ΜΜΕ

ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΕ ΕΛΜΕ

ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η ΕΛΜΕ Χανίων με αφορμή ζητήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού ν. 4186/2013 και συγκεκριμένα τη διάταξη για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της ΕΠΑΣ στα οικεία ΕΠΑΛ θεωρεί αναγκαίο να διευκρινίσει τα παρακάτω :

1. Βασικό αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι και παραμένει το Ενιαίο 12χρονο Υποχρεωτικό σχολείο για όλους τους μαθητές που θα ενσωματώνει στον κορμό του την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

2. Όλες οι δομές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρέπει να παραμείνουν στην ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και να συνεχίσουν να λειτουργούν με όλες τις ειδικότητες.

3. Ειδικά για το νομό Χανίων λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργήσει η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα υπάρχοντα ΕΠΑΛ και η λειτουργία τους σε ακατάλληλους χώρους κρίνεται απαραίτητη η ίδρυση και λειτουργία ενός νέου ΕΠΑΛ στα Χανιά. Με την ανακατανομή μαθητικού πληθυσμού που θα επιφέρει θα δημιουργούνταν οι όροι για τη βελτίωση των συνθηκών μάθησης, αλλά και την πλήρη απορρόφηση των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

4. Σε κάθε περίπτωση καταγγέλλουμε την προσπάθεια διάσπασης του κλάδου από το Υπουργείο Παιδείας με μεσοβέζικες ρυθμίσεις και παραπλανητικές ερμηνείες που προσπαθούν να διαχειριστούν το πρόβλημα των απολύσεων που δημιούργησαν οι καταργήσεις σχολείων και ειδικοτήτων και δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις σε παρόμοιες μεθοδεύσεις.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Τσαμαντάκης Φ. Μπιχάκης

Tags: ΕΛΜΕ Χανίων Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα