ΕΛΜΕ Χανίων: Σχετικά με την ποινικοποίηση αγωνιστών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
ΧΑΝΙΑ 73132
Τηλ 2821040928 Fax 2821058343
Email: [email protected]
http://www.elme-chanion.gr/
Χανιά 7/6/2012
Αρ. Πρωτ. 759
ΠΡΟΣ
Σχολεία του νομού
Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης
ΚΟΙΝ. ΜΜΕ, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ Σχετικά με την ποινικοποίηση αγωνιστών
Το τελευταίο διάστημα κατά την διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων για την ανατροπή των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν, είχαμε από την μεριά της πάλε ποτέ κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής. Αφού η συστηματική συκοφάντηση των κινητοποιήσεων δεν αρκούσε, προχώρησαν στη «δοκιμασμένη οδό» της ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων και των αγωνιστών. Έτσι είχαμε πανελλαδικά εκατοντάδες αναίτιες συλλήψεις όσων τολμούν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική που τους εξαθλιώνει, αλλά και τις πρώτες καταδίκες εξπρές των 2 συναδέλφων από το δικαστήριο της Λάρισας. Στο ίδιο μήκος κύματος η αστυνομία και η ασφάλεια Χανίων αφού φόρτωσαν με 7 ¨κατηγορίες¨ τους δύο συναδέλφους και τον φοιτητή που συνέλαβαν στην πορεία την 25η Μαρτίου, μαθαίνουμε από το διαβιβαστικό της ασφάλειας Χανίων ότι προσπαθούν να χαλκεύσουν και αναδρομικές διώξεις για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη της αντιπεριφέρειας Χανίων.
Συγκεκριμένα με τη μήνυση αυτή στοχοποιούν επιλεγμένους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Ενδεικτικά και μόνο αναφέρουμε ότι εμπλέκουν έξι μέλη των σωματείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, τρεις από τους οποίους είναι μέλη(2 νυν και 1 πρώην) των Διοικητικών Συμβουλίων.
1. Ζητάμε την άμεση παύση των πολιτικών διώξεων, με χαλκευμένα κατηγορητήρια της ασφάλειας Χανίων, για τις κινητοποιήσεις της τελευταίας 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη.
2. Ζητάμε την άμεση απαλλαγή απ όλες τις κατηγορίες, των διαδηλωτών της 25ης Μαρτίου
3. Από τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το ΠΥΣΔΕ Χανίων ζητάμε την άμεση διενέργεια των προβλεπόμενων ΕΔΕ και την οριστική παύση των πειθαρχικών διώξεων για τους συναδέλφους. Να σταματήσει τώρα η ομηρία και η εκκρεμότητα ολοκλήρωσης των ΕΔΕ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Ι. Τσαμαντάκης Σ. Κοτσιφάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα