ΕΛΜΕ Εορδαίας: Ανακάλυψε η κυβέρνηση τους υπεύθυνους της κρίσης

Ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Η κυβέρνηση μας εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμου και της τάξης» παρέα με την ακροδεξιά και με άγχος να απολύσει άμεσα 2000 δημόσιους υπάλληλους κατ’ εντολή της Τρόικας προχωρά στα πλαίσια της λογικής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», με νομοθετική πράξη σε κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αλαζονικό ύφος στοχοποίησε τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μίλησε στην ανακοίνωσή

του για αδιαφάνεια και σπατάλες. Πριν από ένα έτος άλλα μας έλεγε. Προφανώς πρόκειται για μία δημόσια αυτοκριτική της κυβέρνησης, για την κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, της ίδιας και των προηγούμενων, διότι αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά τα οποία χρεώνει στους εργαζόμενους.

Πρόκειται για μία πράξη ενάντια στην δημοσιογραφία, ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία. Η φίμωση της Δημόσιας τηλεόρασης, αφήνει την ενημέρωση στα χέρι των ιδιωτικών συμφερόντων, να πλασάρουν χωρίς αντιπάλους τα ολοήμερα σκουπίδια τους. Να βάλουν στο χέρι τον πλούτο και τις υποδομές της Δημόσιας τηλεόρασης. Θέλουν να κόψουν και να ράψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στα μέτρα τους. Την θέλουν απόλυτα ελεγχόμενη ώστε να είναι ακίνδυνη. Αυτά είναι τα όρια της δικιάς τους αντίληψης της δημοκρατίας.

Η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να απολογηθεί για την επιλογή της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσε και συνεχίζει να εφαρμόζει με υπέρμετρο ζήλο, ενάντια στον λαό μας και ενάντια στη πατρίδα μας. Με νομοθετική πράξη επέβαλε τον κατώτατο μισθό για τους νέους μας, με απαράμιλλο ζήλο προχωρά σε ξεπούλημα νησιών, δημόσιου και ορυκτού πλούτου και εθνικής κυριαρχίας σε τρίτους. Οι νομοθετικές πράξεις παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα που ο λαός μας τα έχει πολεμήσει και τα έχει συντρίψει. Αν χρειαστεί θα το ξανακάνει.

Καλούμε τους βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων να αντιδράσουν στην κυβερνητική αυθαιρεσία, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην νομοθετική πράξη, και αν δεν μπορούν να το κάνουν ως Έλληνες να αποσύρουν την στήριξή τους στην κυβέρνησή. Είναι αδιανόητο την στιγμή που ΔΝΤ και ΕΕ μιλούν για μεγάλα λάθη που κατέστρεψαν την χώρα μας, να έχουμε την λογική του πρωθυπουργού, που εφαρμόζοντας μέχρι κεραίας της εντολές τους ,να δικαιολογεί τις επιλογές της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είχε μιλήσει για τα λάθη αυτά και να συνεχίζει να εφαρμόζει ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα χωρίς επιστροφή.

Κατά αναλογία με την ΕΡΤ και με το ίδιο σκεπτικό - για λόγους οικονομίας - οι επόμενοι στόχοι θα είναι θέατρα, πολιτιστικοί οργανισμοί - σχολεία και πανεπιστήμια - μονάδες υγείας.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί ζούμε τον αυταρχισμό και την αλαζονεία της εξουσίας την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό με άμεσους και έμμεσους διωγμούς. Είμαστε ακόμη σε καθεστώς προληπτικής επιστράτευσης δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Το πρόβλημα δεν είναι των εργαζομένων στην ΕΡΤ, είναι πρόβλημα όλου του λαού μας.

ΔΣ ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Tags: ΕΛΜΕ ΕορδαίαςΕΡΤ
Keywords
Τυχαία Θέματα