ΕΛΜΕ Ηρακλείου: Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων και των δράσεων της εβδομάδας 19-23/8

Tweet

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού ΗρακλείουΤαξιάρχου Μαρκοπούλου 41Τ.Κ. 71201 - ΗράκλειοΤηλ & Φαξ.: 2810 226557Πρόεδρος: 6932430197Γ. Γραμματέας: 6945900114E-mail: [email protected]Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr Ηράκλειο,19/08/2013 ΠΡΟΣ: ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣΣΧΟΛΕΙΑΜΜΕ

Θέμα: Πρόγραμμα κινητοποιήσεων – δράσεων εβδομάδας

19 ως 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Η ηγεσία του Υπ. Παιδείας συνεχίζει –και τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου- το καταστροφικό για

το δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς έργο της. Προωθεί με απαράδεκτες εγκυκλίους, που αναδεικνύουν την ανάλγητη και απαξιωτική προς τους εκπαιδευτικούς πρακτική της, υποχρεωτικές μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις.

Μετά την καρατόμηση σημαντικών τομέων των ΕΠΑΛΕΠΑΣ και τη διαθεσιμότητα / απόλυση 2.122 συναδέλφων των αντίστοιχων ειδικοτήτων, προχωρά τώρα στην εκδίωξη 5.000 περίπου συναδέλφων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσα από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Χαρακτηρίζει, με περισσή αυθαιρεσία και αυταρχισμό, 6.000 περίπου εκπαιδευτικούς ως «πλεονάζον προσωπικό», αξιοποιώντας όλα τα μέτρα και τις ρυθμίσεις που επέβαλε το προηγούμενο διάστημα: συγχωνεύσεις / καταργήσεις σχολικών μονάδων, συμπτύξεις τμημάτων με αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, κατάργηση ή υποβάθμιση μαθημάτων και υποστηρικτικών εκπαιδευτικών δομών, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των καθηγητών κ.λπ.

Στην ουσία, εκβιάζει χιλιάδες συναδέλφους, που φρόντισε να τους χαρακτηρίσει «πλεονάζοντες», να δεχτούν να μεταταγούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή σε διοικητικές θέσεις προκειμένου να μην απολυθούν. Βέβαια, ούτως ή άλλως ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση κατασκευάζουν νέες «δεξαμενές», από τις οποίες θα «αντλήσουν» συναδέλφους για διαθεσιμότητες, υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις. Οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. για αύξηση του αριθμού των απολύσεων δημόσιων υπαλλήλων διατυπώνονται με σαφήνεια στις πρόσφατες εκθέσεις τους.

Η συνέχεια και η κλιμάκωση της δράσης του οργανωμένου κλάδου είναι επιτακτικά αναγκαία, για να αποτραπούν οι διαθεσιμότητες / απολύσεις, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε τη δράση μας όλο το επόμενο διάστημα για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στην εργασία και το Δημόσιο Σχολείο,

- με τη συνέχιση ενημέρωσης και συσπείρωσης μαθητών και γονιών,

- με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια μαζί με τους συναδέλφους των άλλων υπουργείων, που οδηγούνται σε διαθεσιμότητα / απόλυση,

- με την αγωνιστική συμπόρευση με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τη νεολαία,

- με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας προς τους συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα,

- με την επιβεβαίωση της απόφασης του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ για απεργιακό αγώνα διάρκειας από την 11η Σεπτέμβρη, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των άλλων μεγάλων χώρων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα (Υγεία, Αυτοδιοίκηση, Δημόσιους Οργανισμούς και επιχειρήσεις που καταργούνται ή ιδιωτικοποιούνται, ΕΡΤ κ.λπ.).

Όχι στο φόβο και στην υποταγή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ –ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ –ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

19 ως 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Τρίτη 20-8-13

ώρα : 20.30 Προβολή ταινίας- ντοκιμαντέρ :

«Τα πέτρινα χρόνια της εκπαίδευσης» της Νίνας Γεωργιάδου ,διάρκεια 46 λεπτά

Η ταινία – ντοκουμέντο της καθηγήτριας Νίνας Γεωργιάδου, ξετυλίγει το κουβάρι των αγώνων της ζωντανής εκπαίδευσης για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και το απεργιακό φθινόπωρο του 2006.

Ακολουθεί θεματική συζήτηση με τίτλο:

«Εκπαιδευτική Επικαιρότητα»: οι συνέπειες της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας τόσο στους καθηγητές όσο και στους μαθητές του δημόσιου σχολείου.

(νέο «δημόσιο» σχολείο- μετατάξεις- διαθεσιμότητα- απολύσεις)

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και η επιτροπή αγώνα των καθηγητών καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, γονείς μαθητές και εκπαιδευτικούς, να εκθέσουν προβληματισμούς και ερωτήματα ενόψει των αλλαγών που προωθούνται στο Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και την Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Μουσική εκδήλωση μαθητικών συγκροτημάτων από

1ο & 11ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

«Τραγουδάμε μαζί για το σχολειό που ονειρευόμαστε!»

Τα μουσικά σχήματα «Bourbon Black» και «11 & κάτι», που αποτελούνται από μαθητές και απόφοιτους του 1ουκαι 11ου Γενικού Λυκείου αντίστοιχα, στηρίζουν τις δράσεις της ΕΛΜΕ Ν. Ηρακλείου για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους, συμμετέχοντας με μουσική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας, την Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013,

Ώρα έναρξης : 20.30

Παράλληλα με τη μουσική εκδήλωση, η επιτροπή αγώνα θα ενημερώνει τον κόσμο και θα διανέμει φυλλάδια.

ΔΡΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ .

1. ΓΥΜΝΑΣΙΑ . 9Ο και 4Ο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με τους συλλόγους καθηγητών, 9ΟΥ και 4ΟΥ Γυμνασίου ,

μπροστά στις εξελίξεις στην εκπαίδευση και τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται το δημόσιο σχολείο

μέσω των απολύσεων, των συγχωνεύσεων- καταργήσεων σχολείων, της νέας δομής της εκπαίδευσης ,

των νέων προγραμμάτων Γυμνασίου- Λυκείου- τεχνολογικού λυκείου ,

καλεί σε ενημέρωση- συζήτηση την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ώρα 7 το απόγευμα στο χώρο του 9ου Γυμνασίου Ηρακλείου γονείς ,μαθητές, πολίτες σε μια

ανοικτή συζήτηση –ενημέρωση για το δημόσιο σχολείο .

2. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ

Ενημερωτική Συζήτηση στις Αρχάνες

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου και Γυμνασίου Αρχανών, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Καθηγητών Λυκείου και Γυμνασίου Αρχανών, την ΕΛΜΕ Ηρακλείου και την Ομοσπονδία Γονέων, οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση με θέμα : 《εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση και ο αντίκτυπος τους στην ευρύτερη κοινωνία, και καλούν τους γονείς, τους μαθητές , τοπικούς φορείς ,τις τοπικές αρχές & την τοπική κοινωνία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο χώρο του Γυμνασίου Αρχανών την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013, ώρα 7.00 μ.μ.

Το Δημόσιο Σχολείο είναι κοινωνικό αγαθό.

Ανήκει σε ΟΛΟΥΣ μας. Το ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Νομού ΗρακλείουΟ Πρόεδρος

Λάζαρος Μάρκου Ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Περαντωνάκης

Tags: ΕΛΜΕ Ηρακλείουδράσειςκινητοποιήσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα