ΕΛΜΕ Κ-Ι: Ολοι στη γενική πανεργατική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ανακοινώσεις

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

e-mail: [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να βάλουμε φραγμό

στη δυνατότητα των υπουργών να βάζουν λουκέτο,

να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, όπως κάνουν με την ΕΡΤ

Αποκαλύπτονται: Η κυβέρνηση έκοψε σήμερα στον «αέρα» το σήμα της ΕΡΤ και για τα σχολεία. Μέσα από το σήμα της ΕΡΤ έρχονται

τα θέματα για τα μαθήματα των πανελλαδικών (και για τα ειδικά μαθήματα, που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα). Ο έλεγχος του σήματος αποτελεί μέρος των δοκιμών για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εκπομπής vbi. Για την προστασία της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων – υποτίθεται – η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν με τις ξένες γλώσσες αυτό το Σάββατο!!!

Πέμπτη 13 Ιούνη:

Όλοι κι όλες

στη Γενική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία

που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

και στη συνέχεια παράσταση στη ΔΔΕ για τους «πλεονάζοντες»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Επιταχύνουν τις διαδικασίες και παρακάμπτουν ακόμη και το αστικό το κοινοβούλιο. Οι υπουργοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμο. Διαλύουν δεκάδες κοινωφελείς φορείς του Δημοσίου, απολύουν προσωπικό και παραδίδουν έργο, υπηρεσίες και υποδομές σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το άμεσο και προκλητικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πολιτική του «νόμος και τάξη» που εφαρμόζεται και στον επιστρατευμένο κλάδο των εκπαιδευτικών. Τα ΜΑΤ κατεβάζουν τις κεραίες και η τρικομματική στέκεται απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, δίνοντας εξετάσεις στα συμφέροντα των καναλαρχών και του μεγάλου κεφαλαίου. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ΕΡΤ αφορά όλο το λαό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί σε σπάσιμο του φόβου και ενότητα δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, προκειμένου υπάρξει αποτελεσματικός αγώνας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ενέργεια της DIGEA να διακόψει τη ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ διαθέτει έμπειρο και καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό, καθώς και υποδομές, μαζί με αυτές και το πολύτιμο αρχείο της που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ουσιαστική ενημέρωση του ελληνικού λαού, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αλλά για και την εκπαίδευση της νέας γενιάς. Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι είναι άμεσα και επιτακτικά αναγκαία η οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα αγκαλιάσει την ΕΡΤ και όλους τους δημόσιους οργανισμούς για τους οποίους δρομολογούνται ανάλογες καταστάσεις. Στα σχολεία δρομολογούνται άμεσα απολύσεις αναπληρωτών, τεχνητές – ψεύτικες υπεραριθμίες, νέες μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύεις σχολείων – τμημάτων – κατευθύνσεων κλπ. Η ΔΔΕ Κεφαλονιάς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων έστειλαν πλεονάσματα, όπως ήταν αναμενόμενο, παρά την απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Η συμμετοχή του κλάδου των εκπαιδευτικών στο μεγάλο απεργιακό μέτωπο που συγκροτείται, με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, υπομονεύεται για μια ακόμη φορά από τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στην προκειμένη περίπτωση).

Κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – τρόικας - επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.

· Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

· Να σπάσουμε απεργιακά την επιστράτευση.

· Να σταθούμε αλληλέγγυοι στην ΕΡΤ και σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς που ιδιωτικοποιούνται.

· Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση – στην ενημέρωση – στη ζωή.

Όλοι και όλες ΠΕΜΠΤΗ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο. Όλοι κι όλες, στη συνέχεια, στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τους «πλεονάζοντες» που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΔΕ.

Αργοστόλι 12 Ιουνίου 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός ΓραμματέαςΓεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας

Tags: ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα