ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Κανένα παιδί χωρίς δωρεάν - ασφαλή μεταφορά

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
e-mail: [email protected]
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ, 8.30 μ.μ.
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 2ΟΥ – 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ – ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΟΝΔΥΛΙ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για την Παιδεία
ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ
ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΕΑΝ – ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει στο λαό της Κεφαλονιάς ότι η επόμενη σχολική χρονιά βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα». Καμία διασφάλιση δεν υπάρχει για τις λειτουργικές δαπάνες, τις συντηρήσεις, την εκτέλεση εργασιών ακόμη και επείγοντος χαρακτήρα στις υποδομές που αφορούν την ασφάλεια (π.χ. κτίριο Γυμνασίου – Λυκείου Πάστρας). Τα σχολεία αδυνατούν να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του τηλεφώνου, ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι σε πολλές περιπτώσεις ασυντήρητος, τα αναλώσιμα δεν υπάρχουν. Άλλωστε, νωπές είναι οι μνήμες από τους περιορισμούς και τις ελλείψεις της φετινής χρονιάς σε πετρέλαιο θέρμανσης. Το νέο κτίριο του 2ου Λυκείου, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που είχαν προγραμματιστεί, παραπέμπονται στις καλένδες ή στις συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Καμία διασφάλιση δεν υπάρχει ότι με τη νέα χρονιά δεν θα υπάρξουν τμήματα των 30 μαθητών αλλά και κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Εφόσον, βέβαια, δε γίνουν προσλήψεις που να καλύψουν τις πραγματικές σημερινές ανάγκες αλλά και εκείνες που προκύπτουν από τις μεταθέσεις και τις συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων. Καμία διασφάλιση δεν υπάρχει για την καθαριότητα, αφού οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό μπαίνουν στη μέγγενη της «δημοσιονομικής προσαρμογής».
Μέσα σε αυτό το σκηνικό, της χρεωκοπίας για τα σχολεία, οι μεταφορές των μαθητών δέχονται νέο χτύπημα. Ο Δήμος Κεφαλονιάς, υλοποιώντας την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 35415/28-7-11 άρθ. 1, ζητά να δηλωθούν οι αποστάσεις του τόπου διαμονής των μαθητών από τα σχολεία που φοιτούν, ώστε να καθοριστεί ποιοι μαθητές θα μεταφέρονται και ποιοι όχι!!! Η ΚΥΑ προβλέπει ότι ΔΕΝ μεταφέρονται μαθητές που τα σπίτια τους βρίσκονται από τα σχολεία σε απόσταση μικρότερη 1,2 χλμ για την πρωτοβάθμια, 2,5 χλμ για τα Γυμνάσια και 4 χλμ για τα Λύκεια – ΕΠΑΛ –ΕΠΑΣ. Μια σειρά μαθητές, ειδικά των περιφερειακών σχολείων και των ΕΠΑΛ έχουν μεγάλο πρόβλημα. Για παράδειγμα οι μαθητές από Τραυλιάτα, Πεσσάδα κ.λ.π. για το Γυμνάσιο Κεραμειών και ανάλογα για μια σειρά άλλα σχολεία. Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη κι αν «μπαλωθεί» το ζήτημα φέτος, το γεγονός είναι ότι, με αυθαίρετο τρόπο, με βάση κάποια απόσταση καθορίζεται εξαίρεση μαθητών. Η απόσταση μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον εξίσου αυθαίρετα. Γι’ αυτό το πρόβλημα αφορά, τελικά, τους πάντες. Επιπλέον, είναι «ανοιχτά» μια σειρά ζητήματα, όπως οι νέες συμβάσεις και το καθεστώς για τα ειδικά σχολεία.
Το πρόβλημα με τη μεταφορά των μαθητών εί
Keywords
Τυχαία Θέματα