ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Αύξηση ωραρίου εκπαιδευτικών - Απεργία διαρκείας

Ανακοινώσεις

EΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Κέρκυρα 26/04/2013

Ε. ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΟΣ 12 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ- φαξ: 2661049390

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Απεργία διαρκείας

Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επιδιώκεται να ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή 28/4/2013 σαν ένα μόνο άρθρο.

Πρόκειται για άλλο ένα τερατούργημα που επιβάλει νέο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, απορυθμίζει ακόμη

περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις, αφού προβλέπει λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, προγραμματίζει απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και περικόπτει συντάξεις. Η προβλεπόμενη αύξηση του εκπαιδευτικού ωραρίου θα προκαλέσει χιλιάδες πλεονάσματα σε όλες τις ειδικότητες και προετοιμάζει τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Για να γίνει κατανοητό τι επίκειται κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό. Στην Κέρκυρα υπάρχουν περίπου 300 φιλόλογοι και είναι γνωστό πως έχουμε ελλείψεις σε αυτή την ειδικότητα. Με την αύξηση του ωραρίου που προβλέπεται, δηλαδή κατά μέσο όρο τρείς ώρες, καλύπτονται επιπλέον 45 θέσεις φιλολόγων, με άλλα λόγια σίγουρα πλεονάσματα. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι θα συμβεί σε άλλες ειδικότητες που δεν υπάρχουν τόσες ελλείψεις.

Το κλίμα τρομοκρατίας που συστηματικά καλλιεργήθηκε τις τελευταίες μέρες με τις δήθεν «επιδρομές» των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία, με τις πέραν από κάθε τυπική και ουσιαστική νομιμότητα διαθεσιμότητες ή απειλές διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούσαν από προσωπικές διαφορές έως ζητήματα πολιτικής ή συνδικαλιστικής δράσης, είχε για στόχο, κατά πάσα πιθανότητα, να τρομοκρατηθεί ο κλάδος. Το ζητούμενο ήταν να περάσουν χωρίς αντιδράσεις οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αλλά και όλα τα βάρβαρα μέτρα που προβλέπονται για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς και βέβαια η αξιολόγηση.

Συνάδελφοι ήλθε η ώρα να πούμε ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ τις ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να πάρουν θέση ΤΩΡΑ. Το νομοθετικό έκτρωμα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η ΟΛΜΕ οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία συντονισμού με άλλες ομοσπονδίες και κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων. ΤΩΡΑ να εξαγγείλει πως, αν τα μέτρα σε βάρος των εκπαιδευτικών ψηφιστούν, θα κηρύξει ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ αμέσως μετά το Πάσχα. Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη 48ωρη απεργία που ψηφίστηκε από την τελευταία συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, ώστε τα σχολεία να μείνουν κλειστά μετά το Πάσχα για να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις που θα αποφασίσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Ν. Μεταλληνός Α. Θεοχαράτος

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυραςαύξηση ωραρίουωράριο εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα