ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Οι δράσεις μας την εβδομάδα που πέρασε

Ανακοινώσεις

Tην Τρίτη 9/7/2013 συναντήθηκαν οι ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΣΕΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το σωματείο των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, οι ΟΤΑ, οι Σχολικοί Φύλακες και οι Πυροσβέστες και αποφάσισαν τις παρακάτω δράσεις και το ψήφισμα που ακόλουθη:

Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι βρεθήκαν στην ανεργία. Ανάμεσα τους 2.500 εκπαιδευτικοί, 2.500 σχολικοί φύλακες, 3.500 της δημοτικής αστυνομίας.

Νέες απολύσεις προετοιμάζονται

για τον Σεπτέμβριο, αλλά και για τον επόμενο χρόνο.

Το δημόσιο με όποιες υπηρεσίες παρείχε έως τώρα κατεδαφίζεται. Παιδεία, υγεία, πρόνοια, καθαριότητα κλπ παραδίδονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία της και να βγούμε από την καπιταλιστική κρίση. Ακόμη και αν συμβεί αυτό, πράγμα αμφίβολο, γιατί οι συνέπειες της κρίσης ταγκίζουν το μέγεθος πολεμικής καταστροφής και η χωρά οδηγείται σε συνθήκες μόνιμης παρακμής και υπανάπτυξης, το κόστος για τους εργαζόμενους θα είναι ανυπολόγιστο.

Ήδη μετράμε 30% επίσημη ανεργία (60% στους νέους), νέο κύμα μετανάστευσης της χώρας, δήλωσης κάθε εργασιακής σχέσης και μισθούς που καθημερινά περικόπτονται. Μια ελάχιστη μειοψηφία εγχώριοι ολιγαρχίες του πλούτου (μαζί με τους υπερεθνικούς πάτρωνες τους) οδηγούν τον ελληνικό λαό στην εξόντωση.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ. Εμείς οι άνθρωποι του μόχθου και του μεροκάματου οφείλουμε να πάρουμε τώρα την κατάσταση στα χεριά μας. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, επαγγελματίες, η νεολαία μας ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.

Ενιαία συντονισμένα όλοι οι κλάδοι εργαζομένων να προχωρήσουμε σε ένα παρατεταμένο αγώνα για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και την κυβέρνηση που την εκπροσωπεί.

Τα σωματεία, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα αποφασίζουμε:

· Παράσταση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

· Παγκερκυραϊκο συλλαλητήριο την Τρίτη.

· Συγκρότηση διαρκούς επιτροπής αγώνα.

· Κατάληψη κτιρίου πρώην Νομαρχίας.

· Ορίζουμε κέντρο αγώνα το ΕΡΑ Κέρκυρας.

Την Τετάρτη 10/7/2013 η ΕΛΜΕ Κέρκυρας συμμετείχε στο συλλαλητήριο των ξενοδοχοϋπάλληλων που κατέληξε στο αεροδρόμιο

Την Πέμπτη το πρωί 11/7/2013 το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας με συναδέλφους έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης και το απόγευμα πήρε μέρος σε εκπομπή της ΕΡΑ Κέρκυρας με θέμα την Παιδεία και τις απολύσεις.

Την Παρασκευή το πρωί συνάδελφοι με το ΔΣ έκαναν διαμαρτυρία έξω από την πρώην Νομαρχία Κέρκυρας και το βράδυ «γιόρτασαν» μαζί με τους δημοσιογράφους της ΕΡΑ Κέρκυρας τον ένα μηνά ανοικτή ΕΡΤ.

Το Σάββατο το πρωί το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας μαζί με συναδέλφους πήρε μέρος στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κέρκυρας όπου κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, το όποιο ψηφίστηκε ομοφώνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ανάμεσα στις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που αποφάσισαν προχθές Κυβέρνηση- Τρόικα, είναι και 2500 εκπαιδευτικοί, αλλά και 2500 σχολικοί φύλακες. Αν στους αριθμούς αυτούς προσθέσουμε και τις 10.000 αναπληρωτές που με την νέα σχολικοί χρονιά δεν θα ξαναδουλέψουν, αλλά και τις νέες απολύσεις εκπαιδευτικών που προβλέπονται για τον Σεπτέμβρη, ουσιαστικά μιλάμε για διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Στην Κέρκυρα 17 εκπαιδευτικοί και πάνω από 30 σχολικοί φύλακες χάνουν τη δουλεία τους. Πάνω από 200 μαθητές φοιτούσαν την προηγούμενη σχολική χρονιά στη Β΄ και Γ΄ τάξη της ΕΠΑΣ και των ΕΠΑΛ στους καταργούμενους τομείς και ειδικότητες. Ιστορικά σχολεία όπως η ΕΠΑΣ, το 2ο ΕΠΑΛ και το ΕΠΑΛ Κορακιάνας κινδυνεύουν ακόμη και με κλείσιμο. Πρόκειται για ένα συντριπτικό κτύπημα στην εκπαίδευση στην Κέρκυρα που κατευθύνεται μάλιστα στα παιδιά των λιγότερο ευνοημένων οικονομικά στρωμάτων.

Το ΔΣ του Δήμου Κέρκυρας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για αυτή την ανάλγητη πολιτική που για να διασφαλίσει τα κέρδη μίας χούφτας εγχώριων ολιγαρχών του πλούτου-και των ξένων πατρόνων τους- έχει φτάσει την ανεργία στο 30% (60% στους νέους), έχει καταργήσει κάθε εργασιακή σχέση και κατάκτηση εδώ και ένα αιώνα, οδηγεί σε νέο κύμα μετανάστευσης, διαλύει την Δημόσια Παιδεία και κάθε κοινωνική παροχή.

Το ΔΣ του Δ. Κέρκυρας απαιτεί από την κυβέρνηση, έστω την ύστατη ώρα, να αποσύρει το εγκληματικό πολυνομοσχέδιο. Συμπαρατάσσεται με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που από τον Σεπτέμβρη εκτός από τις μεταφορές των μαθητών και τα λειτουργικά των σχολείων θα αντιμετωπίσουν ασυνήθιστα σοβαρά προβλήματα στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και στη φύλαξη των σχολείων. Καλεί τον Κερκυραϊκό λαό σε αγωνιστική ετοιμότητα και δράση για υπερασπιστεί τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα του που βίαια καταργούνται.

Tags: ΕΛΜΕ Κέρκυραςαπολύσεις εκπαιδευτικώναπολύσεις καθηγητών
Keywords
Τυχαία Θέματα