ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Κάλεσμα Αγώνα, κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση 25/6

ΑνακοινώσειςΈνωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) & 6936)584278Fax: 24210)20483e-mail: [email protected]Ιστοσελίδα: www.elme-mag.grΤετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Αρ. Πρωτ. 79

Προς

· Σχολεία και Υπηρεσίες

της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νομού Μαγνησίας

· ΜΜΕ

Θέμα:

« Κάλεσμα Αγώνα, κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση την Τρίτη 25 Ιούνη »

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον αγώνα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βγούμε στους δρόμους!!!

Κανένας μόνος του. Κανένας φόβος. Καμιά ηττοπάθεια.

Αν τον αγώνα όλοι μαζί δεν μοιραστούμε, τότε θα μοιραστούμε την ανέχεια, την φτώχεια, την εξαθλίωση, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Να μην περάσει το «διαίρει και βασίλευε» ανάμεσα στους εργαζόμενους, η επικίνδυνη λογική του «εμένα δεν με πιάνουν τα μέτρα». Τα μέτρα πιάνουν τους «πάντες και τα πάντα», τσακίζουν όλους τους εργαζόμενους.

Η τρικομματική κυβέρνηση υλοποιεί το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, φέρνει στη βουλή νέο νόμο «για την Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». Κλιμακώνει τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, γενικεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποιεί ακόμα και το νερό. Βουλιάζει τα ασφαλιστικά ταμεία, φέρνει νέο κούρεμα στις συντάξεις. Προχωρά ουσιαστικά στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ έχει κάνει καθαρή την πρόθεσή της να καταργήσει τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Απολύει μέσα στο 2013 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, 4.000 Δημόσιους υπάλληλους κυρίως από τον κλάδο των ΟΤΑ, συγχωνεύει ή καταργεί δεκάδες Οργανισμούς.

Μέχρι το 2015 ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις μέσω της αξιολόγησης, των νέων οργανογραμμάτων και του πειθαρχικού δίκαιου.

Με την αύξηση του ωραρίου εργασίας των εκπαιδευτικών, με τα νέα οργανογράμματα στους και τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις Σχολείων και Οργανισμών, κατασκευάζουν χιλιάδες πλεονάζοντες εργαζόμενους και βγάζουν 25.000 σε διαθεσιμότητα. Τους μετακινούν υποχρεωτικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.

Την ίδια ώρα για να περάσουν αμαχητί τα αντιλαϊκά μέτρα επιστρατεύουν τους εργαζόμενους, θέτουν σε αυτοδίκαιη αργία δημόσιους υπάλληλους ακόμα και για ζητήματα που δεν έχουν να κάνουν με την υπηρεσία και τη δουλειά τους, αλλά με την ίδια τους την προσωπική ζωή.

Στα σχολεία τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, στοιβάζονται σε τμήματα 27 μαθητών.

Βρίζουν και συκοφαντούν καθημερινά τους δημόσιους υπάλληλους, ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς, ότι είναι τεμπέληδες και ότι αυτοί ευθύνονται για τα χάλια της εκπαίδευσης και της δημόσιας διοίκησης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στις απολύσεις και στο αυταρχικό κράτος . Ενωμένοι πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Οργανώνουμε τον αγώνα όλοι οι εργαζόμενοι μαζί.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου, να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα σε κάθε σχολείο, σε τόπο δουλειάς.

Να συμπαραταχθούν και να συμπορευτούν με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Οργανώνουμε τώρα χωρίς καμιά καθυστέρηση, μέσα από τα θεσμικά συνδικαλιστικά μας όργανα, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παραστάσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε κάθε υπηρεσία, σε κάθε Δήμο, σε κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο (ΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΔΕ).

Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των εκπαιδευτικών και όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική.

Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα – καμία υποχρεωτική μετακίνηση, για έξοδο από την κρίση σε όφελος του λαού.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας την Τρίτη 25 Ιούνη στις 19:30 στο 3ο Γυμνάσιο - Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Tags: ΕΛΜΕ ΜαγνησίαςΓενική συνέλευση
Keywords
Τυχαία Θέματα