ΕΛΜΕ ν. Ηρακλείου: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για την άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης

Νομού Ηρακλείου

Ταξιάρχου Μαρκοπούλου 41

Τ.Κ. 71201 - Ηράκλειο

Τηλ & Φαξ.: 2810 226557

Πρόεδρος: 6932430197

Γ. Γραμματέας: 6945900114

E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.elmeher.gr

class="rtejustify" >Ηράκλειο, 27-11-2012        

ΠΡΟΣ:                                                           

1) Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νομού Ηρακλείου                                       

      Θέμα: Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές.

 

Ακόμη και σήμερα, μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, στα σχολεία του νομού μας συνεχίζουν να υπάρχουν τεράστια κενά (υπολογίζονται ότι είναι περισσότερα από 150!) σε καθηγητές. Η κραυγή αγωνίας, που εκφράζεται με πολλούς τρόπους, απ' όλη την εκπαιδευτική κοινότητα δεν φαίνεται να “συγκινεί” τους διοικούντες και το Υπουργείο Παιδείας.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα σχολεία με ιδιαίτερο πρόγραμμα σπουδών, όπως είναι το Μουσικό, το Καλλιτεχνικό και το σχολείο Ειδικής Αγωγής. Από την πλευρά του υπουργείου τα σχολεία αυτά απαξιώνονται, χρόνια τώρα, καθώς υποχρηματοδοτούνται, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, στη σίτιση και στην οργάνωση τους γενικότερα. Τελευταία, ο ίδιος ο υπουργός παιδείας και οι εκπρόσωποι του δηλώνουν ότι τέτοια σχολεία είναι «πολυτέλεια», τέτοια σχολεία «κοστίζουν» και πρέπει να υπάρξει «εξορθολογισμός»!

Εμείς απαντάμε ότι τέτοια σχολεία είναι απαραίτητα σε μία κοινωνία που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένη, που θέλει να δίνει ευκαιρίες έκφρασης και δημιουργίας στους νέους, που σέβεται τον πολιτισμό και το παρελθόν της και σίγουρα δεν θέλει να αφαιρεί το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία από κανέναν.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που ακολουθεί πιστά την πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων είναι ξεκάθαρος. Αρχίζουν καταργώντας σχολεία που αποτελούν “εξαιρέσεις”, όπως το Αθλητικό, το Μουσικό κ.α. Συνεχίζουν με νέες εκτεταμένες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων, κυρίως της περιφέρειας. Ξεπουλούν συνολικά το δημόσιο σχολείο στα ιδιωτικά συμφέροντα και επιτυγχάνουν τον απώτερο στόχο τους, που είναι η απαγκίστρωση του κράτους από κάθε δημόσιο αγαθό... γιατί κοστίζει!

Με βάση τα παραπάνω, καλούμε για μία ακόμη φορά, όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του νομού, τα συμβούλια των μαθητών και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, να διαδηλώσουμε από κοινού με σκοπό να αντιστραφεί η υπάρχουσα κατάσταση. Απαιτούμε:

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita