ΕΛΜΕ Πειραιά: Κλείνουν σχολεία - διώχνουν μαθητές – απολύουν καθηγητές, συντρίβουν τη μόνιμη – σταθερή δουλειά, υψώνουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση

Tweet

Πειραιάς, 12/9/2013 Πρωτ: 147 ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑΚολοκοτρώνη 6, Πειραιάς Τηλ.: 2104124810 Φαξ.: 2118007271 e-mail : [email protected]

Προς: Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους του Πειραιά

Κλείνουν σχολεία

- διώχνουν μαθητές – απολύουν καθηγητές, συντρίβουν τη μόνιμη – σταθερή δουλειά, υψώνουν νέους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση

Να γιατί εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς πρέπει να παλέψουμε μαζί

Καταργούν ολόκληρους τομείς από την τεχνική εκπαίδευση. Λένε ότι «δε διώχνουν τους μαθητές, αλλά ότι τους πάνε στα ΙΕΚ». Η αλήθεια είναι ότι τα ΙΕΚ δεν είναι εκπαίδευση αλλά κατάρτιση, ότι στα ΙΕΚ οι μαθητές πληρώνουν κάθε εξάμηνο και πως οι θέσεις στα ΙΕΚ είναι περιορισμένες. Οι 15.000 μαθητές των τομέων που κλείνουν ήταν η αρχή.

Όχι στο “νέο Λύκειο» των ταξικών φραγμών, της κατάρτισης και της μαθητείας

Το ν/σ για το Λύκειο (ΓΕΛ και Τεχνολογικό) είναι ακόμη μια ψηφίδα στο νέο σχολείο της αγοράς. Το Λύκειο χάνει τον όποιο μορφωτικό του χαραχτήρα και με το διαφοροποιημένο πρόγραμμά του, την απρόσωπη εξεταστική Τράπεζα Θεμάτων και το συνυπολογισμό της βαθμολογίας και των τριών τάξεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια, ορθώνει νέους ταξικούς φραγμούς και γίνεται πιο επιλεκτικό. Απ’ την άλλη με το υποβαθμισμένο “Τεχνολογικό” Λύκειο υποκαθίσταται η Επαγγελματική εκπαίδευση από την ψευτοκατάρτιση (ΙΕΚ, ΙΔΒΜ, ΣΕΚ, ΚΕΚ, κ.λπ.) και τη μαθητεία – προσφορά τσάμπα και ανασφάλιστων εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες ,ιδρύοντας μεταγυμνασιακές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, για να βγάλει ακόμη και για τα 15 χρονα, πρόωρα, εκτός εκπαίδευσης.

Η κυβερνητική πολιτική υπηρετεί τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης - του κεφαλαίου. Όραμά τους το «νέο» ταξικό σχολείο, που σημαίνει περιορισμό της βασικής-γενικής παιδείας για τους πολλούς –σε μια εποχή που χρειάζεται να διευρυνθεί για όλους, σε ενιαίο σχολείο, έως τα 12 χρόνια–, σημαίνει δια βίου μάθηση εφήμερων καταρτίσεων και προσαρμοστικών δεξιοτήτων, αποσύνδεση της εκπαίδευσης από οποιοδήποτε επαγγελματικό κι εργασιακό δικαίωμα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αντί για δουλειά με δικαιώματα, η σύγχρονη δουλεία

Οι 2.500 χιλιάδες διαθεσιμότητες-απολύσεις συνάδελφων ήταν η αρχή. Η ανεργία και η ελαστική εργασία με εξευτελιστικές συνθήκες θα αφορά το σύνολο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Λένε ψέματα ότι «πάνω από το 70% από αυτούς θα απορροφηθούν είτε σε Νοσοκομεία είτε ως ωρομίσθιοι με 300 ευρώ !». Δεν πρόκειται να απορροφηθούν στην Υγεία ούτε πουθενά αλλού, αφού παντού ετοιμάζονται απολύσεις

Γονιέ, μαθητή – μαθήτρια, εργαζόμενε-η, άνεργε-η

Το σύστημα λέει κυνικά: Τι ενάμιση τι δύο εκατομμύρια άνεργοι. Διασπά του φτωχούς. Μας βάζει τον έναν ενάντια στον άλλο. Μην τους κάνουμε τη χάρη!Τα δικαιώματα στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία είναι βασικά δικαιώματα που συγκροτούν τη ζωή ενός ανθρώπου. Κυβέρνηση – ΕΕ- ΔΝΤ επιδιώκουν να τα συντρίψουν. Κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, απολύουν μαζικά. Με τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ να βάλουμε φραγμό!

- Να αποσυρθεί το ν/σ για το «Νέο Λύκειο». Όχι στους νέους φραγμούς. Ενιαία βασική γενική υποχρεωτική Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά, δημόσια και δωρεάν.

· Όχι στην ψευτοκατάρτιση των ΣΕΚ και ΙΕΚ – Σύγχρονη μεταλυκειακή Επαγγελματική Εκπαίδευση για όλα τα επαγγέλματα που δεν απαιτούν υψηλή επιστημονική ειδίκευση.Όχι στο “νέο” Τεχνολογικό Λύκειο της μαθητείας =τσάμπα εργασίας.

· Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους –ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ .

· ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Tags: ΕΛΜΕ Πειραιάαπεργία διαρκείας 2013 Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα