ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Δελτίο τύπου γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥΡέθυμνο, 15/5/2013

ΘΕΜΑ: Δελτίο τύπου γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις

Την Τρίτη 14/5 πραγματοποιήθηκε έκτακτη ΓΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου με συμμετοχή 300 περίπου συναδέλφων. Η συνέλευση υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, δηλώνοντας την αντίθεση

των συναδέλφων στο αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης. Εγκρίθηκε επίσης μια σειρά από δράσεις για την υποστήριξη του αγώνα μας, με πρώτη από αυτές την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 17/5 στο Δημαρχείο, αμέσως μετά το τέλος της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων εκείνης της ημέρας (περίπου στις 12:30). Όλοι όσοι φεύγουν από τα εξεταστικά κέντρα συγκεντρώνονται στο Δημαρχείο. Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 12:00 και να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο. Καλούμε τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαθητές και φοιτητές να πάρουν μέρος και να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην επικίνδυνα αντιδημοκρατική πορεία της κυβερνητικής πολιτικής.

Αποφασίστηκε επίσης, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση πανό στα σχολεία, η συγκρότηση απεργιακής επιτροπής και απεργιακού ταμείου, η πραγματοποίηση ανοιχτής εκδήλωσης με γονείς και μαθητές και η σύνταξη κειμένου με τις θέσεις μας, που θα μοιράζεται στο συλλαλητήριο. Οι συνάδελφοι που εμπλέκονται στη διαδικασία των εξετάσεων αποφασίστηκε να φέρουν περιβραχιόνια που γράφουν «ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΣ/Η» ή κάτι παρεμφερές.

Καλούνται οι συνάδελφοι να παίρνουν μέρος στις μαζικές δράσεις του σωματείου και να βρίσκονται σε στενή επαφή με του συνδέσμους της ΕΛΜΕ στα σχολεία και τα μέλη της απεργιακής επιτροπής, ώστε να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τις δράσεις που προγραμματίζονται.

Μόνη μας απάντηση στην άθλια επίθεση που δεχόμαστε είναι η συλλογικότητα.

Για το Δ.Σ. Η ΠρόεδροςΔήμητρα Ντρέκη Ο ΓραμματέαςΠαναγιώτης Σάμιος

Tags: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου
Keywords
Τυχαία Θέματα