ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Κάλεσμα σε έκτακτη ΓΣ την Πέμπτη 11/7 στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου

Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης νομού Ρεθύμνου

http://elme-rethymno.blogspot.come-mail: [email protected]

Ρέθυμνο, 10/7/2013

ΘΕΜΑ: Κάλεσμα σε έκτακτη ΓΣ την Πέμπτη 11/7 στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, ώρα 10 το πρωί.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το τεχνητό κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργήθηκε τους τελευταίους μήνες κατέρρευσε ξαφνικά εχθές, 9 Ιουλίου του έτους 2013. Η κυβέρνηση των εντολοδόχων της τρόικας «διέγραψε» από το χάρτη

της δημόσιας εκπαίδευσης 46 ειδικότητες, στέλνοντας στην ανεργία (κατ’ ευφημισμόν «διαθεσιμότητα» ή «κινητικότητα») 2500 συναδέλφους. Επισημαίνουμε ότι:

- Κατά ομολογία του ίδιου του εμπνευστή αυτής της βάρβαρης κίνησης, δεν προκύπτει από αυτήν κανένα δημοσιονομικό όφελος αλλά πρόκειται για μέτρο «τιμωρητικού χαρακτήρα».

- Η διαγραφή ολόκληρων κλάδων εργαζομένων αποδεικνύει ότι η περίπτωση της ΕΡΤ δεν υπήρξε «ατυχής χειρισμός» αλλά θα αποτελέσει μοντέλο και για άλλους κλάδους, εκτίμηση που ενισχύεται και από την πρόσφατη απόλυση 2800 σχολικών φυλάκων, των δημοτικών αστυνομικών κλπ. Προφανώς υπάρχει σκοπός να δοθεί συνέχεια την οποία πρέπει να αποτρέψουμε.

- Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια του πυροδοτούν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, διασπείροντας φήμες του τύπου «ο κλάδος Α ζήτησε τη σφαγή του κλάδου Β, για να σωθεί ο ίδιος». Οι φήμες αυτές είναι εντελώς ανυπόστατες. Μην τις πιστεύετε! Καλούμε τους συναδέλφους αλλά και όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην αξιολόγηση των πηγών πληροφόρησής τους. Υπενθυμίζουμε απλώς ότι τα κυκλώματα παραπληροφόρησης έφτασαν πρόσφατα στο σημείο να διακινούν ανακοινώσεις «μαϊμού» που αποδίδονταν στον πρόεδρο του ΣτΕ.

- Αυτοί που μας χαρακτήριζαν «κινδυνολόγους», δυστυχώς διαψεύστηκαν. Όσο και αν μας είναι δύσκολο και επώδυνο, πρέπει να κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το γεγονός ότι οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης φαίνονται παράλογες ή ότι θα δημιουργήσουν προφανή προβλήματα στη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, δε σημαίνει ότι δεν αποτελούν πραγματικότητα. Η άρνηση της πραγματικότητας είναι η χειρότερη δυνατή επιλογή.

- Η δέσμευση της κυβέρνησης, θυμίζουμε ξανά, μιλάει για 150.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2015. Είμαστε μόνο στην αρχή. Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Όσοι σκέφτονται «δε με φορά, ανήκω σε άλλη ειδικότητα» ή «ανήκω στις εξαιρέσεις του non paper», είναι πολύ πιθανό ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν στη θέση των συναδέλφων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άμεσα. Η ενότητα μεταξύ μας αλλά και με άλλους κλάδους πρέπει να εξασφαλίζεται σε κάθε μας βήμα.

- Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο εμάς: Ας προσπαθήσει ο καθένας μας να το εξηγήσει στο άμεσο κοινωνικό περιβάλλον του. Πώς θα πληρώσει το ενοίκιο του παιδιού που σπουδάζει η οικογένεια του απολυμένου σχολικού φύλακα; Πώς είναι δυνατόν να ξοδέψει χρήματα σε είδη ρουχισμού η οικογένεια του απολυμένου εκπαιδευτικού; Τα λουκέτα στα μικρά μαγαζιά θα γίνουν ακόμα περισσότερα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πρόκειται για στοιχειώδεις λογικές σκέψεις, που «θάβονται» μέσα στον ορυμαγδό της κυρίαρχης προπαγάνδας.

Καλούμε τους συναδέλφους σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 11/7 ώρα 10:00 το πρωί, στο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, για να αποφασίσουμε τις κινήσεις μας στο εξής. Τονίζουμε ότι το κάλεσμα αφορά όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο εκείνους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα άμεσα.

Είναι επίσης προφανές ότι η ΕΛΜΕ απευθύνεται και σε όσους συναδέλφους δεν είναι μέλη της. Ο δρόμος προς τη νίκη περνάει μέσα από την ενότητα των εργαζομένων.

Υπερασπιζόμαστε τους συναδέλφους μας για να υπερασπιστούμε και τους εαυτούς μας!

Για το Δ.Σ. Η Πρόεδρος Δήμητρα Ντρέκη Ο Γραμματέας Παναγιώτης Σάμιος

Tags: ΕΛΜΕ Ρεθύμνουαπολύσεις εκπαιδευτικών
Keywords
Τυχαία Θέματα