ΕΛΜΕ Ρεθύμνου: Κοινή ανακοίνωση ΕΛΜΕ – αιρετών ΠΥΣΔΕ

Tweet

ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
e-mail: [email protected]

http://elme-rethymno.blogspot.com Ρέθυμνο, 29/7/2013

Οι Μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων, νομοθετικών ή μη, η κυβέρνηση ρευστοποιεί το θεσμικό πλαίσιο που καθορίζει το εργασιακό καθεστώς των συναδέλφων. Μέσα από νόμους και προεδρικά διατάγματα καταργούνται ειδικότητες. Σε άλλες ειδικότητες, όπου σταθερά παρατηρούνται ελλείμματα, «ανακαλύπτονται» αιφνιδίως πλεονάσματα

και υπεράριθμοι ενώ παράλληλα οι διαρροές στα ΜΜΕ αφήνουν να εννοηθεί ότι και άλλες κατηγορίες απειλούνται. Όπως όμως έδειξε η πρόσφατη εμπειρία, διαρροές και διαβεβαιώσεις εξασφάλισης ορισμένων διαψεύδονται μέσα σε μια νύχτα. Έτσι, κάποιοι που πίστεψαν ότι διαφεύγουν τον κίνδυνο βρίσκονται ξαφνικά απολυμένοι…

Μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου και τα αιρετά μέλη του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου (ΠΥΣΔΕ) θεωρούν ότι είναι καίρια η σημασία της διατήρησης κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των συναδέλφων και της διασφάλισης διαφάνειας των διαδικασιών. Προς τούτο, και προς αποφυγή παρανοήσεων, εσκεμμένων ή μη, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:

1. Το πλαίσιο στο οποίο καλείται πλέον να λειτουργήσει το ΠΥΣΔΕ είναι ασφυκτικό καθώς ο ρόλος του περιορίζεται όλο και περισσότερο στην επικύρωση προειλημμένων αποφάσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου. Είναι εμφανές το ότι αυτοί οι περιορισμοί θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων από την αρχή της επόμενης σχολικής χρονιάς. Το ίδιο εμφανές είναι ότι κάποιοι συνάδελφοι, με κριτήρια που δεν είναι ακόμα σαφή, θα βρεθούν εκτεθειμένοι απέναντι στο κύμα εκκαθαρίσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για αυτούς τους λόγους τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ καταψηφίζουν όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά το τελευταίο διάστημα. Ο ρόλος τους περιορίζεται στο να προσπαθούν να επηρεάσουν, κατά το δυνατό, θετικά τις αποφάσεις των υπολοίπων μελών και να διασφαλίζουν τη διαφάνεια των διαδικασιών ως παρατηρητές.

2. Η ΕΛΜΕ και τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ προτρέπουν όποιον συνάδελφο πιστεύει ότι αδικείται από τις διαδικασίες να ασκεί όλα τα μέσα που του προσφέρουν οι νόμοι προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του. Το δικαίωμα της ένστασης είναι νομικά κατοχυρωμένο και δεν ακυρώνεται από τις διαθέσεις οποιουδήποτε προσώπου ή συνδικαλιστικού φορέα. Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ και η ΕΛΜΕ δεν έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν την άσκηση ενστάσεων. Στην περίπτωση που καλλιεργείται η εντύπωση περί του αντιθέτου, αυτό οφείλεται σε παρανόηση ή γίνεται εκ του πονηρού.

3. Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ ενημερώνουν για το σκεπτικό των κινήσεών τους τόσο τις Γενικές Συνελεύσεις όσο και το ΔΣ της ΕΛΜΕ, λογοδοτούν σε αυτά τα όργανα και ακολουθούν τη λογική των συλλογικών διαδικασιών, μακριά από προσωπικές στρατηγικές. Για τους λόγους αυτούς το ΔΣ της ΕΛΜΕ τους περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Για το ΔΣ Τα αιρετά μέλη του ΠΥΣΔΕ Δ. Ντρέκη, πρόεδρος

Ε. Καρουζάκης

Π. Σάμιος, γ.γραμματέας

Γ. Παγιαβλή

Tags: ΕΛΜΕ Ρεθύμνουαιρετοί ΠΥΣΔΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα