ΕΛΜΕ Σάμου: Ψήφισμα συμπαράστασης σε εκπαιδευτικό της ΕΛΜΕ Ευβοιας

Tweet

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε πειθαρχικό συναδέλφου εκπαιδευτικού της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Η συνάδελφος διώκεται γιατί καταγγέλθηκε ότι μπήκε με το αυτοκίνητο της στον αύλειο χώρο σχολείου της Χαλκίδας όπου εργάζεται, κατά την τρίτη ημέρα της απεργίας των εκπαιδευτικών, με σκοπό να ξεφορτώσει απεργιακό υλικό, (αφίσες, πανό, μπογιές)!! Επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι η καταγγελία αυτού του «ατοπήματος»

έγινε με ανώνυμο ηλεκτρονικό μήνυμα, που έφτασε στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χαλκίδας!!

Η δίωξη αυτή προστίθεται στις δεκάδες άλλες περιπτώσεις διώξεων εκπαιδευτικών και μαθητών που ενορχηστρώνει η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και δίωξη με την οποία επιχειρείται να αναβαθμιστεί η πολιτική της φίμωσης μας, η πολιτική καταπάτησης των πιο στοιχειωδών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας!

Εξάλλου τη δημοσίευση της δίωξης ακολούθησε η απαράδεκτη εγκύκλιος του υφυπουργού Παιδείας η οποία απαιτεί την κατάργηση του δικαιώματος μας στη συνδικαλιστική άδεια για την πραγματοποίηση των τακτικών Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ!

Με τους «ηλεκτρονικούς κουκουλοφόρους», με τα πειθαρχικά συμβούλια, με τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και διώξεις, και με τις διατάξεις των «απαγορεύεται», επιχειρούν να στηρίξουν την πολιτική συντριβής των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και της διάλυσης της δωρεάν Παιδείας!

Δεν θα τους περάσει! Ο μαζικός αποφασιστικός αγώνας μας μαζί με όλο το λαό και τη νεολαία μπορεί να αποκρούσει και να γκρεμίσει την πολιτική φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, να υπερασπιστεί τα δικαιώματα μας και τις ελευθερίες μας.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη απέναντι στη συνάδελφο!

Κάτω τα χέρια από τον αγώνα μας και τα σωματεία μας!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

28-11-13

Tags: ΕΛΜΕ ΣάμουΕΛΜΕ Ευβοιαςπειθαρχική δίωξη Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα