Ενας στους έξι Αμερικανούς ζει μέσα στη φτώχεια

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

50 εκατομμύρια Αμερικανών ζουν σε συνθήκες φτώχειας

Αυξάνονται δραματικά οι στρατιές των ανέργων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Οι άνεργοι πέρυσι έφτασαν τα 49,7 εκατομμύρια όπως αναφέρουν τα στοιχεία της απογραφής των ΗΠΑ. Το ποσοστό της φτώχειας 16,1% είναι περισσότερο κατά μία εκατοστιαία μονάδα από το ποσοστό 15% από το Σεπτέμβριο.

Σε πιο σκληρούς αριθμούς

ο ένας στους έξι Αμερικανούς ζει μέσα στη φτώχεια. Τα νούμερα που είδαν το φως λίγες ημέρες μετά τις εκλογές δεν φαίνεται ότι συγκίνησαν και πολλούς αφού δεν πήραν τη δημοσιότητα που τους αρμόζει.

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το wsws.org, δεν γίνεται καμία προσπάθεια να ανακουφιστεί η αυξανόμενη φτώχεια η οποία επιδεινώνεται από την ανεργία και την οικονομική ύφεση.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ενώ υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων στην Αμερική που βρίσκεται πάνω από το όριο της φτώχειας, σε περίπτωση που θα χρειαστεί να ξοδέψουν χρήματα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα κατέβουν αμέσως κάτω από όριο επιβίωσης.

Οι θέσεις εργασίας δεν δείχνουν αυξητικό ρυθμό ενώ μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι χαμηλόμισθοι, γεγονός που δεν τους επιτρέπει να ανακάμψουν και να ξεφύγουν από τη φτώχεια τους.

Το 15% των ενηλίκων που είναι σε ηλικία που μπορούν να εργαστούν, δηλαδή ηλικίες από 18 έως και 64 ετών το 2011 ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας. Το ποσοστό των άπορων ατόμων άνω των 65 ετών είναι 15,1%.

16,4 εκατομμύρια Αμερικανών το 2011 εργάστηκαν λιγότερο από μία εβδομάδα.

επιμέλεια: alfavita.gr

 

Tags: ΗΠΑανεργίαφτώχεια Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα