Ενωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ Μακεδονίας Θράκης: Ανακοίνωση

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Kε Υπουργέ
Κε Υφυπουργέ

Η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας και Θράκης επικοινωνεί μαζί σας για να σας θέσει το θέμα της υποχρεωτικής υπαγωγής στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, από 01 – 07 – 2011, όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και μάλιστα ανεξαρτήτως του χρόνου πρόσληψης τους, όπως ορίζει ο Ν.3996/2011 άρθρο 47 παρ. 1.

Στην αιτιολογική
έκθεση του Νόμου 3996/2011 για την ανωτέρω διάταξη αναφέρεται ότι αυτό γίνεται για λόγους ίσης μεταχείρισης των συναδέλφων με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ώστε και αυτοί να λάβουν την εφάπαξ παροχή από το Τ.Π.Δ.Υ., όπως και οι συνάδελφοι τους μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου που εργάζονται στον ίδιο χώρο και ασφαλίζονται στο Ταμείο Πρόνοιας.
Αλλά για τι είδους ίση μεταχείριση μιλάμε όταν στο σύνολο των συνταξιοδοτικών απολαβών οι συνάδελφοι Ι.Δ.Α.Χ. υπολείπονται κατά πολύ αυτών των μονίμων υπαλλήλων, για να μην μιλήσουμε για την υπηρεσιακή και μισθολογική τους αντιμετώπιση από το Κράτος για σειρά ετών.
Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνάδελφοι μας Ι.Δ.Α.Χ. δικαιούνται και λαμβάνουν αποζημίωση λόγω συνταξιοδότησης, του Ν.3198/1955, που είναι ανάλογη του χρόνου υπηρεσίας τους και η υπαγωγή τους στο Τομέα Πρόνοιας θα έπρεπε να ήταν μόνο προαιρετική για την εφάπαξ παροχή και όχι για αυτούς που ήδη βρίσκονται μέσα στο σύστημα ασφάλισης (παρά μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους), ούτε για αυτούς που είναι κοντά στη συνταξιοδότησή τους. Βέβαια στην ίδια αιτιολογική έκθεση αναφέρεται και η πραγματική αιτία της θέσπισης της ανωτέρω διάταξης, που είναι η οικονομική εξυγίανση του Τ.Π.Δ.Υ., αδιαφορώντας για του λόγους της σημερινής κατάστασης που είναι:
α. Η μεγάλη αύξηση του αριθμού συνταξιοδοτήσεων δημοσίων υπαλλήλων.
β. Η μείωση των εσόδων του λόγω μείωσης του αριθμού των προσλήψεων και
γ. Οι παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, κυρίως από το 1984 έως το 1995, με τις οποίες δόθηκε το δικαίωμα εξαγοράς χρόνου ασφάλισης με ελάχιστες εισφορές σε μεγάλο αριθμό ασφαλισμένων.
Αλλά και οι ευθύνες Διοικήσεων και Κυβερνήσεων που είναι το μοιραίο επακόλουθο της παντελούς ανικανότητας τους και της ληστρικής αφαίμαξης των αποθεματικών του Τ.Π.Δ.Υ από ένα κράτος αναξιόχρεο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα της ένταξης του στην διαδικασία του εθελοντικού κουρέματος των ομολόγων του Δημοσίου που κατείχε. Έτσι φτάσαμε στην υποχρεωτική υπαγωγή των συναδέλφων Ι.Δ.Α.Χ., η οποία στο Υπουργείο Παιδείας έλαβε τραγελαφικό χαραχτήρα με τους μεταταχθέντες συναδέλφους από την Ολυμπιακή Αεροπορία (Ν.3717/2008), για τους οποίους το Υπουργείο σας (Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων) με την εγκύκλιο του Φ.80020/οικ.21688/659/20-09-2011 έδινε το δικαίωμα στις υπηρεσίες μας να τους εξαιρέσουν, με τη διατύπωση ότι εξαιρούνται όσοι έχουν διατηρ
Keywords
Τυχαία Θέματα