Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής: Κάτω τα χέρια από την άδεια

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 Ενότητα  Αντίστασης  Ανατροπής

       (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ)

                                 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ, αρ. φ. 2, Πειραιάς,  Κυριακή 2 – 12 - 2012

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

4 – 12 – 2012, ΩΡΑ: 10.30 πμ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ                          

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ!

 

 Όσο οξύνεται η κρίση εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τόσο θα διαλύονται και οι αυταπάτες για το ρόλο των μηχανισμών του κράτους και των στελεχών του. Αναφερόμαστε σε έναν ακόμα κρίκο της αλυσίδας των παρανομιών και αυθαιρεσιών της διοίκησης για να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση και να καταπατήσει δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες.

  Συγκεκριμένα  η διευθύντρια Β/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά με έγγραφό της παρεμβαίνει στη συνδικαλιστική μας οργάνωση και δράση αυθαίρετα και παράνομα ζητώντας βεβαιώσεις για τη συμμετοχή κάθε συναδέλφου στην ετήσια Γενική Συνέλευση για την οποία δίνεται υποχρεωτικά από το ν.1264/82 άδεια.

Ας συνειδητοποιήσουν ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι υπηρεσία για να υπακούει στις «άνωθεν» εντολές και γραφειοκρατικός μηχανισμός έκδοσης βεβαιώσεων. Δεν μπορούν να διατάζουν τους συναδέλφους ότι «θα πρέπει να ενημερώσουν έγκαιρα τον/την Διευθυντή/ντρια» και «να προσέλθουν στο σχολείο». Σε λίγο θα ζητάνε και «δηλώσεις μετανοίας» από τους συναδέλφους, επειδή συνδικαλίζονται και αγωνίζονται εναντίον της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση και σκορπίζει τη φτώχεια και τη δυστυχία στην κοινωνία, μια πολιτική που υλοποιεί η διοίκηση και τα στελέχη της.

Από την άλλη συνιστά προκλητική ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ το επιχείρημα για «απώλεια» των ωρών διδασκαλίας(!), όταν για τρεις μήνες ακόμα και οι κατευθύνσεις μένουν ακάλυπτες, λόγω της ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ.

Άλλωστε η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά  έχει βεβαρυμένο παρελθόν με ενέργειες που επιδεινώνουν τις συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου και λειτουργίας των σχολείων. Να θυμίσουμε την προσπάθειά της που βρίσκεται σε εξέλιξη για συμπτύξεις τμημάτων στη μέση της χρονιάς, όταν έκανε άνω – κάτω τα σχολεία με τις μετεγγραφές που έκανε η ίδια και όχι οι διευθυντές σχολείων.

Την εποχή της πιο σκληρής επίθεσης που δέχονται οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα διαμορφώνοντας συνθήκες για ένα σωματείο που ενώνει και υπερασπίζει δικαιώματα και συμβάλλει στη συγκρότηση ενός παλλαϊκού μετώπου Αντίστασης - Ανατροπής

Keywords
Τυχαία Θέματα