Επιχορήγηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων

ΚοινωνίαΥποτροφίες

Επιχορήγηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων Επιχορήγηση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια από τους τομείς της Πληροφορικής, του Περιβάλλοντος, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Αγροτικής Παραγωγής προσφέρει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, με σκοπό την ανάδειξη νέων επιχειρηματικών ιδεών και τη διευκόλυνση της υλοποίησής τους. Το πρόγραμμα «Καινοτομία και Επιχειρηματική Ιδέα» υποστηρίζει την ωρίμανση και υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων νέων ηλικίας 18-30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν ή θα συμμετάσχουν σε Διαγωνισμούς Επιχειρηματικότητας,

με απώτερο σκοπό την ωρίμανση και την υλοποίηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Οι προτάσεις των ενδιαφερομένων θα πρέπει να αφορούν τις θεματικές ενότητες:

- Επιχειρηματικότητα στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

- Υπηρεσίες στους τομείς του Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Αθλητισμού με χρήση νέων τεχνολογιών.

- Αγροτική επιχειρηματικότητα.

- Γενικές επιχειρηματικές προτάσεις.

Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ «Κυψέλες Επιχειρηματικότητας», που εγκρίθηκε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Παιδείας.

Υποτροφίες στους νέους επιχειρηματίες
Οι νέοι θα φιλοξενούνται σε εξειδικευμένους χώρους συνεργασίας («Κυψέλες») για διάστημα τεσσάρων μηνών, όπου θα συνεργάζονται με άλλους νέους στη διαμόρφωση των επιχειρηματικών τους ιδεών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα τους χορηγείται υποτροφία -το ποσό της οποίας διαμορφώνεται ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας- ώστε να επικεντρωθούν απερίσπαστοι στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Βασικός σκοπός είναι οι Χώροι Συνεργασίας να λειτουργήσουν ως «εκκολαπτήρια» για τους νέους δυνητικούς επιχειρηματίες, καθώς στους χώρους αυτούς δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη συνεργασιών και την επεξεργασία ιδεών και σχεδίων.

Για την επίβλεψη, την υποστήριξη και την αποτελεσματική λειτουργία κάθε χώρου (προσέλκυση ειδικών συμβούλων και επενδυτών) θα λειτουργήσει άμισθο συμβούλιο προσωπικοτήτων.

Παράλληλα, στους χώρους αυτούς θα οργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικές/εκπαιδευτικές ημερίδες, καθώς και τακτικές επισκέψεις συμβούλων/καθοδηγητών.

Υποβολές προτάσεων
Η κατάθεση της επιχειρηματικής ιδέας του κάθε υποψηφίου θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από τις 15 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 20 Ιανουαρίου 2013, στο email [email protected] (σε μορφή word.doc και PDF) ενώ δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις δέκα σελίδες.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να συμπληρώνουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία τους ή/και τα στοιχεία των υπόλοιπων μελών της ομάδας τους στο έντυπο υποβολής προσωπικών στοιχείων.

ΕΘΝΟΣ

Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την "εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "βρίσκω δουλειά". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Επιλέξτε την alfavita.gr για να βρείτε δουλειά.

Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected]. Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεργασίαεύρεση εργασίας
Keywords
Τυχαία Θέματα