Επιδοτήσεις για αγροτουρισμό και παραδοσιακά προϊόντα στις περιοχές παρέμβασης OΠΑΑΧ

Εργασία

Επιδοτήσεις 60% για αγροτουρισμό και την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων ανακοινωθήκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του προγράμματος 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Οι επιδοτήσεις για τον αγροτουρισμό αφορούν τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχείων 3, 4 και 5 αστέρων ως 40 κλίνες και συνολικού προϋπολογισμού μέχρι 600.000 ευρώ Το ποσοστό της επιδότησης κυμαίνεται από 35% έως 60% ανάλογα με την περιφέρεια, αφορά όλη την Ελλάδα, είναι συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ
και εκτός από αγροτουριστικά καταλύματα επιδοτείται τα παραδοσιακά προϊόντα και η παραγωγή τους όπως μαρμελάδες, ψωμί, ζυμαρικά, είδη ζαχαροπλαστικής, αποστάγματα αλκοολούχων κ.λπ.Οι συγκεκριμένες επιδοτήσεις έχουν στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς της τοπικής οικονομίας. Τα επενδυτικά σχέδια θα υλοποιηθούν στις περιοχές παρέμβασης του Άξονα 3 (ΟΠΑΑΧ) του ΠΑΑ. Το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται μεταξύ 35%-60%.Ειδικότερα, για τη «Διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες» (Μέτρο 311), οι επενδυτικές δαπάνες αφορούν, ενδεικτικά, στην ίδρυση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς τουρισμού, βιοτεχνικών δραστηριοτήτων σε επιλεγμένους κλάδους, καθώς και στη βελτίωση της υποδομής των επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών τους. Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης έχουν επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Νέοι Γεωργοί, στο πλαίσιο του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών». Το συνολικό κόστος ανά επένδυση ανέρχεται έως 600.000 ευρω για ορισμένες υποδομές και έως 300.000 ευρω για τις υπόλοιπες δράσεις του Μέτρου (ιδρύσεις και εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων).Τις επιδοτήσεις μπορούν να πάρουν οι κατ' επάγγελμα αγρότες αλλά και όσοι δεν έχουν σχέση με τον αγροτικό χώρο. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ Η alfavita.gr προσπαθεί να δημοσιεύει τις πιο έγκυρες αγγελίες εύρεσης εργασίας. Στα πλαίσια αυτά όσοι ενδιαφέρονται για εργασία μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική μας σελίδα για την"εύρεση εργασίας". Επίσης όσοι είναι ...κολλημένοι με το facebook μπορούν να επισκέπτονται και τη σελίδα μας "proson.gr". Η ενημέρωση είναι συνεχής και άμεση και στις δύο σελίδες.

Θέλετε να ενημερώνεστε για όλες τις αγγελίες μέσω twitter; Κάντε μας follow στο λογαριασμό μας στο Twitter ΕΔΩ

Σε περίπτωση που έχετε κάποια παρατήρηση, στείλτε μας μέιλ στο [email protected].

Αν πάλι θέλετε να αναρτήσετε τη δική σας αγγελία, εντελώς δωρεάν, πατήστε ΕΔΩ

Tags: βρίσκω δουλειάΘέσεις εργασίαςαγορά εργασίαςεύρεση εργασίαςεργασίαproson.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα