Επιστολή διαμαρτυρίας για το σύστημα εξετάσεων Ξένων Γλωσσών

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}Επιστολή διαμαρτυρίας για το σύστημα εξετάσεων Ξένων Γλωσσών Κύριοι και κυρίες, Οι καθηγητές των Ξένων Γλωσσών του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών, εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον ΝΕΟ τρόπο διεξαγωγής των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων 2012 στα πιλοτικά σχολεία.
Μια βδομάδα πριν τη λήξη των μαθημάτων, απολύτως ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ
μας ανακοινώθηκε το νέο-ψηφισθέν Π.Δ., που αφορά την εκ βάθρων αλλαγή των εξετάσεων, σύμφωνα με το πλαίσιο του ΚΠγ.
Γνωρίζετε ότι οι μαθητές μας δεν έχουν διδαχθεί σύμφωνα με το ΚΠγ, αλλά ούτε και οι καθηγητές έτυχαν επαρκούς επιμόρφωσης .Μάλιστα, οι καθηγητές Γερμανικών δεν έχουν λάβει ΟΥΤΕ υπόδειγμα θεμάτων.
Θεωρούμε άδικη, αντιπαιδαγωγική και αυθαίρετη την επιβολή του νέου συστήματος εξέτασης. Υποτιμά τους μαθητές μας προσβάλλει και απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς, εξοργίζει τους γονείς
Ζητάμε την αναστολή της εφαρμογής του εν λόγω Π.Δ. για φέτος .
Ζητάμε πλήρη ενημέρωση και εφοδιασμό με το απαραίτητο υλικό από τον Σεπτέμβριο του 2012, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το νόμο επαρκώς στο επόμενο σχολικό ετος.
Σε άλλη περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας χρεώνεται άλλη μια αποτυχημένη απόπειρα βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος. Η Παιδεία μας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.
Σε αναμονή της απάντησής σας
Με τιμή
Αλεξανδροπούλου Παναγιώτα
Κοντού Μαγδαληνή
Κουρή Μαρία
Οικονόμου Ειρήνη
Χαμπούρη Ευδοκία
Χρυσανθακοπούλου Αικατερίνη
Keywords
Τυχαία Θέματα