Επιστολή εκπαιδευτικών ειδικοτήτων 1ου και 4ου ΕΠΑΛ Κοζάνης

Tweet

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

Κοζάνη 20/9/2013

1ου & 4ου ΕΠΑΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :

1. Δ/ΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΑΣ στα ΕΠΑΛ

Η επιστολή αυτή έχει ως σκοπό το να εκφράσουμε την ανησυχία μας η οποία δημιουργήθηκε στους καθηγητές των ΕΠΑΛ μετά την τροποιητική στο άρθρο 45 παράγραφο 5 βελτίωση 51 σύμφωνα με την οποία

«Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΣ του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων εντάσσεται οργανικά αυτοδικαίως στο εκπαιδευτικό προσωπικό των, εντός της ίδιας διεύθυνσης ΕΠΑΛ. Η διάθεση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού στην Β΄ τάξη ΕΠΑΣ, με σκοπό την ολοκλήρωσή της ,πραγματοποιείται με ευθύνη του διευθυντή του οικείου ΕΠΑΛ, σύμφωνα με της ισχύουσες διατάξεις . Οι εκπαιδευτικοί αυτοί λογίζονται ότι τοποθετήθηκαν στο ΕΠΑΛ από την αρχική τους τοποθέτηση στην ΕΠΑΣ »

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Π.Δ. 50/1996, όπως το άρθρο αυτό έχει τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί μεταγενέστερα με το άρθρο 12 του Π.Δ.100/1997 όπου αναφέρεται περί κατάργησης σχολείων ( όπως συμβαίνει με τις ΕΠΑΣ στο νομοσχέδιο για το νέο τεχνολογικό λύκειο ) οι καθηγητές των σχολείων που καταργούνται τοποθετούνται σε άλλα σχολεία με την διαδικασία της υπεραριθμίας .

Σήμερα όμως, με την τροποιητική 51 που πέρασε το υπουργείο στο νομοσχέδιο , μεθοδεύεται η τοποθέτηση των καθηγητών των ΕΠΑΣ στα ΕΠΑΛ με οργανική από την αρχική τους τοποθέτηση στα ΕΠΑΣ , καταλαμβάνοντας έτσι αρχαιότερη θέση στην κατανομή ωρών από τους καθηγητές των ΕΠΑΛ , με αποτέλεσμα να βγαίνουν υπεράριθμοι οι καθηγητές των ΕΠΑΛ .

Σας εκφράζουμε τον προβληματισμό μας και ζητάμε να διευκρινίσετε τα παρακάτω ερωτήματα :

Α) Γατί παρακάμπτεται η υπουργική απόφαση περί καταργήσεων σχολείων .

Β) Πώς θα τοποθετηθούν οι συνάδελφοι των ΕΠΑΣ σε οργανικές των ΕΠΑΛ αν δεν υπάρχουν , δημιουργώντας έτσι υπεραριθμίες στους ήδη υπηρετούντες στα ΕΠΑΛ .

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΛΑΔΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Tags: 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης4ο ΕΠΑΛ Κοζάνης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα