Επτά γερμανικές κλινικές ζητούν Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Η ανάγκη της Γερμανίας για γιατρούς και νοσηλευτές είναι γνωστή από καιρό στους Ελληνες ενδιαφερόμενους.

Η ανάγκη της Γερμανίας για γιατρούς και νοσηλευτές είναι γνωστή από καιρό στους Ελληνες ενδιαφερόμενους. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί γνωρίζουν ότι η χώρα μας, με τους χιλιάδες ανέργους γιατρούς και νοσηλευτές, αποτελεί «αστείρευτη πηγή» για εύρεση αξιόλογου προσωπικού στους αντίστοιχους κλάδους.

Οι
υποψήφιοι για τις θέσεις πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Νοσηλευτικής, να γνωρίζουν Γερμανικά στο επίπεδο B2, ενώ η πείρα δεν είναι απαραίτητη για όλες τις περιπτώσεις

Με γνώμονα, λοιπόν, το αμφίπλευρο όφελος και με διαμεσολαβητές την υπηρεσία Eures της Ελλάδας και της Γερμανίας, την περασμένη Τρίτη, 22 Μαΐου, εκπρόσωποι από επτά γερμανικές κλινικές συνάντησαν σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας Ελληνες γιατρούς και νοσηλευτές.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται εκδήλωση για την ενημέρωση του ελληνικού κοινού για θέσεις εργασίας σε γερμανικά νοσοκομεία, καθώς οι Γερμανοί εκτιμούν ιδιαίτερα το επίπεδο των Ελλήνων γιατρών και νοσηλευτών», αναφέρει η κυρία Κατερίνα Φλάκα, επικεφαλής του ελληνικού Eures.

Το πλεονέκτημα
Ενα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα των Ελλήνων σε σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό άλλων εθνικοτήτων είναι ότι πολλοί γνωρίζουν Γερμανικά, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες ζωής και εργασίας.

«Συμμετέχουμε για πρώτη φορά σε εκδήλωση του δικτύου Eures γιατί θέλουμε να καλύψουμε 80 θέσεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών στις μονάδες πρωτοβάθμιας και εντατικής φροντίδας του νοσοκομείου μας», εξηγεί στο \"Εθνος - Εργασία\" ο Marcus Belten, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ααχεν. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις πρέπει να έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ Νοσηλευτικής -ο κ. Belten επισημαίνει ότι και τα δύο γίνονται αποδεκτά- να γνωρίζουν Γερμανικά στο επίπεδο B2, ενώ η εργασιακή πείρα δεν είναι απαραίτητη για όλες τις περιπτώσεις.

«Οσον αφορά το επίπεδο γνώσης της γερμανικής γλώσσας είμαστε ιδιαίτερα ελαστικοί, παρέχοντας στους νεοπροσληφθέντες που το έχουν ανάγκη μαθήματα υποστήριξης κατά τους πρώτους μήνες της παραμονής τους στο Ααχεν», τονίζει ο κ. Belten. «Στο νοσοκομείο μας εργάζονται πολλοί Ελληνες γιατροί», δηλώνει η Isabel Kern, εκπρόσωπος του νοσοκομείου «SLK-Kliniken» στην πόλη Χέιλμπρον, που βρίσκεται εξήντα χιλιόμετρα από τη Στουτγάρδη. «Αναγνωρίζουμε το υψηλό επίπεδο γνώσεων των Ελλήνων γιατρών και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος της παρουσίας μας εδώ. Επιπλέον, συζητάμε και με νοσηλευτές», συμπληρώνει.

Το κοινό στην εκδήλωση Eures απαρτίζεται κυρίως από πτυχιούχους, ειδικευμένους και ειδικευόμενους, γιατρούς («πλησιάζει η περίοδος εξεταστικής και οι περισσότεροι φοιτητές διαβάζουν«, αιτιολογεί η κ. Φλάκα).

«Εχω διοριστεί σε επαρχιακό νοσοκομείο, αλλά η τελική έγκρισ

Keywords
Τυχαία Θέματα