ΕΣΑ με Α: Έστω και τώρα κύριε Πρωθυπουργέ τηρείστε τις δεσμεύσεις σας

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

“Ε.Σ.Α.με.Α.”

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

 

 

NATIONAL CONFEDERATION OF DISABLED PEOPLE

              “N.C.D.P.”

MEMBER OF THE EUROPEAN DISABILITY FORUM

 

 

>ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ                                                   Αρ. Πρωτ. / Ref. Nr:  3441

Πληροφορίες: Χρ. Σαμαρά, Ε. Μπαρμπαλιά                               

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Με θέμα:

« Έστω και τώρα κύριε Πρωθυπουργέ τηρείστε τις δεσμεύσεις σας.

Προστατεύστε στην πράξη

τα άτομα με αναπηρία, τις χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους»

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με αυτή την ανοιχτή επιστολή που σας απευθύνουμε, θέλουμε να σας εκφράσουμε με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία αλλά και την πλήρη απογοήτευση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους αναφορικά με τα προς κατάθεση μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Πρωθυπουργός της χώρας, απευθυνθήκαμε επανειλημμένως σε εσάς και τους Υπουργούς της κυβέρνησής σας με πολλούς τρόπους, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε την σκληρή και επώδυνη κατάσταση εξαθλίωσης που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους στην Ελλάδα της κρίσης.

Σας θέσαμε από την αρχή 4 βασικά και ουσιαστικά αιτήματα του χώρου μας. Το πρώτο αφορούσε στη μη περικοπή των επιδομάτων αναπηρίας. Το δεύτερο στη συνέχιση των εξαιρέσεων για τη μη περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες αναπηρίας, όπως έχει προβλεφθεί σε προηγούμενους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων. Το τρίτο στη μη περικοπή μισθών των εργαζόμενων με αναπηρία και των γονιών και κηδεμόνων αυτών που απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ και το τέταρτο στο να μη θιγούν οι φοροαπαλλαγές που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία και τους γονείς και κηδεμόνες αυτών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,  

 

Στην Ελλάδα της κρίσης φαίνεται ότι δε μένει τίποτα όρθιο για τις πολίτες που ανήκουν στις ευάλωτες κατηγορίες του πληθυσμού. Η κατάσταση στην υγεία, στο φάρμακο, στις παροχές, κυρίως για τα άτομα με χρόνιες παθήσεις γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτο. Τα φυλακισμένα άτομα με αναπηρία στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αυξάνονται  συνεχώς και  ήδη ξεπερνούν τις 70.000, με αποτέλεσμα συντάξεις, επιδόματα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη να αναστέλλο

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Alfa Vita