Ευέλικτη Ζώνη και σχέδια εργασίας

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι, τηλ-φαξ 210-2912250

14 Νοεμβρίου 2012

    Προς : όλες και όλους  τους συναδέλφους- μέλη μας

Κοιν :  Σχολικούς Συμβούλους

Ευέλικτη Ζώνη και σχέδια εργασίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες  Σύλλογοι Εκπαιδευτικών γίνονται δέκτες διαμαρτυριών και καταγγελιών

για πιέσεις που ασκούνται από  Στελέχη Εκπαίδευσης (Σχολικούς Συμβούλους, Διευθυντές σχολείων) σχετικά με την ευέλικτη Ζώνη. Συγκεκριμένα, έχει ζητηθεί, και μάλιστα με επιτακτικό τρόπο, να υποβάλλονται από συναδέλφους Σχέδια Εργασίας για την εφαρμογή του Προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμα της τάξης τους την Ευέλικτη Ζώνη και ούτε βέβαια να καταθέτουν Σχέδια Εργασίας.  

Ο Σύλλογος μας καταγγέλλει κάθε είδους πιέσεις, και μάλιστα σε μια περίοδο που κάποιοι προσδοκούν την αναβίωση του επιθεωρητισμού με την επίκληση του φόβητρου της αξιολόγησης.

Δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, με βάση τις θέσεις του αλλά και της Ομοσπονδίας για το θέμα της Ε.Ζ. αλλά και για την αξιολόγηση, ότι θα σταθεί αποφασιστικά αντιμέτωπος σε κάθε προσπάθεια πίεσης, επιβολής και εξαναγκασμού των συναδέλφων.

Καλεί τους συναδέλφους

-Να αρνούνται οποιαδήποτε πίεση και επιβολή

-Να καταγγέλλουν στο Σύλλογο κάθε τέτοια  περίπτωση  

-Να υπερασπίζονται, με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων, την παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο που έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Tags: Σύλλογος ΠΕ η Αθηνά Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα