Εξορθολογισμός ή ολοκαύτωμα; Καταγγελία προς τη Διεύθυνση ΠΕ Αν. Αττικής, των Αγγελου Πούλου και Ζώη Μπαγεώργου

Tweet

ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Η ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ;

Καταγγελία προς τη Διεύθυνση Π.Ε Ανατ. Αττικής

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι, από τη Δευτέρα 9/9/2013 οπότε η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ήταν ιδιαίτερα μικρή, έδωσε την αφορμή που έψαχνε η πολιτική ηγεσία - για έναν κλάδο που δε χρωστάει τη δουλειά του στο πελατειακό παρασιτικό μοντέλο διακυβέρνησης των πολλών τελευταίων ετών - να παίξει την τελευταία σκηνή του δράματος στο χώρο της παιδείας για το επερχόμενο διδακτικό έτος.

Το δράμα αυτό που ξεκίνησε με μηδενικούς διορισμούς, συνέχισε με ελάχιστες αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ κλείνοντας κυριολεκτικά τα σπίτια συναδέλφων μας και κατέληξε με την εγκύκλιο για την κατάργηση ολοήμερων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων προκαλώντας λειτουργικές υπεραριθμίες με κατάφορα άδικες και παράνομες μετακινήσεις συναδέλφων μας. Τα πρώτα θύματα ήταν οι συναδέλφισσες νηπιαγωγοί και δη οι αναπληρώτριες που ενώ προσλήφθηκαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στην Α’ Ανατολική Αττική, μετακινήθηκαν υποχρεωτικά στη Β’ Ανατολική Αττική, δίχως να το επιθυμούν. Σε ρόλο στρατηγού η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής μετακινεί κατά το δοκούν τις δυνάμεις του αφού το στράτευμα μουδιασμένο από τις ραγδαίες αρνητικές εξελίξεις εκτελεί σιωπηλά.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης ξεχνώντας προφανώς ότι και οι ίδιοι είναι δάσκαλοι υποδύονται το νέο στρατιωτικό τους ρόλο, δείχνοντας πρόθυμοι να υλοποιήσουν τις αντιπαιδαγωγικές και αντισυναδελφικές οδηγίες του υπουργείου. Μπροστάρης στην εφαρμογή των τελευταίων οδηγιών υπήρξε η Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής. Άραγε αντιλαμβάνεται η Διεύθυνση ότι στην ουσία συντελεί στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων που διαλύουν κάθε κοινωνικό ιστό και δημόσια παροχή ή θαρρεί πως μετουσιώνει σε πράξη ένα δίκαιο εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού προσωπικού; Αν αισθάνεται το δεύτερο σας λέμε πως με την τελευταία πράξη του δράματος που είναι οι τοποθετήσεις και μετακινήσεις των υπεράριθμων δασκάλων και εφαρμόζοντας παράλληλα και την τελευταία οδηγία για τον εκπαιδευτικό των τμημάτων ένταξης, θα έχει πατήσει τη σκανδάλη δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στους συναδέλφους, σαν άλλος Άσαντ στο λαό του.

Καλούμε, λοιπόν, τη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής να μην παίξει την τελευταία σκηνή του δράματος, όχι δια της άρνησης των οδηγιών - καθώς γνωρίζουμε ότι απορρέουν ποινικές ευθύνες- αλλά δια της παραίτησης και συμπόρευσής της στο πλάι των συναδέλφων αντιδρώντας μαζί τους.

Συνάδελφοί μας, το σοκ έχει διαπεράσει όλους μας. Δείχνουμε ικανοποιημένοι με τη φτώχεια μας. Δείχνουμε ότι η ελπίδα έχει χαθεί και προσδοκούμε ένα θαύμα. Δε θα έρθει ποτέ αν δεν ορθώσουμε ανάστημα. Προηγουμένως όμως πρέπει να απαλλαχτούμε από το συναίσθημα του φόβου. Ο φόβος δεν έχει καμία ιδιαίτερη δύναμη, εκτός αν τον ενδυναμώνουμε υποκύπτοντας σ’ αυτόν. Αφού μας αντιμετωπίζουν σαν στράτευμα, είναι καιρός να «πάρουμε τα όπλα».

Όπλα ας είναι οι φωνές μας και η ενότητα. Φωνές που η οργή και η αγανάκτηση θα βρυχώνται από τον Έβρο και την Κρήτη μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Συμμετέχουμε μαζικά στις επερχόμενες κινητοποιήσεις. Η συμμετοχή της βάσης να είναι τέτοια που κανένα κόμμα να μην καπελώσει τον αγώνα μας.

Στόχος επιτέλους η οριστική ανατροπή των «εθνοσωτήρων» που προχωρούν ανεμπόδιστοι στην εκκαθάριση του κλάδου και της κοινωνίας.

Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες
φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι σίδερο

με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά
χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ

Μαζί συζητάμε, Μαζί διαφωνούμε,

Μαζί μπορούμε να πετύχουμε.

Πούλος Άγγελος Μπαγεώργος Ζώης

Tags: Αγγελος ΠούλοςΖώης Μπαγεώργος Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα