Φάτε χώμα - κερνάει το κράτος!

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε ! Μετά από τρεις μήνες διαπραγματεύσεων και πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας για όσα μας επιφυλάσσουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, το μάθαμε με τον προϋπολογισμό και το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

2013-2016 που προωθούνται προς ψήφιση.

Τι μά­θα­με;

Ότι μέχρι το 2016 επι­βάλ­λο­νται νέα μέτρα «κα­θα­ρής από­δο­σης» 18.886 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 14.244 επι­με­ρί­ζο­νται ως εξής:

- Πε­ρι­κο­πές μι­σθών δημοσίων υπαλλήλων :1.497 εκατ. ευρώ.

- Πε­ρι­κο­πές συ­ντά­ξε­ων:5.475 εκατ. ευρώ.

- Πε­ρι­κο­πές σε υγειο­νο­μι­κή πε­ρί­θαλ­ψη:1.113 εκατ. ευρώ.

- Πε­ρι­κο­πές κοι­νω­νι­κών επι­δο­μά­των: 307 εκατ. ευρώ.

- Πε­ρι­κο­πές στην εκ­παί­δευ­ση:133 εκατ. ευρώ.

- Νέα φο­ρο­λο­γι­κή επι­βά­ρυν­ση: 3.890 εκατ. ευρώ.

 

Από τα μέτρα κοινωνικής βαρβαρότητας ξεχωρίζουν :

- Κατάργηση δώρων στο Δημόσιο Τομέα - Κατάργηση δώρων στις συντάξεις

- Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη

- Μείωση των φοροαπαλλαγών – μειώσεις στα εφάπαξ

- Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου

- Απο­λύ­σεις στο Δη­μό­σιο με στόχο 150.000 απο­χω­ρή­σεις έως το 2015. Ο τρό­πος από­λυ­σης θα είναι ένα νέο «πρό­τυ­πο εφε­δρεί­ας» στο οποίο οι «αποχωρήσαντες» θα εντα­χθούν για 12 μήνες.

Μέτρα διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης :

- Περικοπή του κόστους των βιβλίων των μαθητών, καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς με υποχρέωση επιστροφής ή πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν.

- Νέος «εκπαιδευτικός χάρτης» με συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

- Μείωση του αριθμού του έκτακτου διδακτικού προσωπικού με «εντατικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου» και αύξηση των ωρών διδασκαλίας : δηλαδή, πάγωμα των προσλήψεων, απόλυση των αναπληρωτών που καταδικάζονται στην ανεργία, κάλυψη των κενών με αύξηση ωραρίου και αθρόες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή !

Ποιος πλη­ρώ­νει ποιον;

Ερώτηση: Κι αν δε μας δώσουν τη δόση;

Μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε κι άλλες θυσίες γιατί αν δεν εξασφαλιστεί η επόμενη δόση, το κράτος δεν θα έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Η αλή­θεια όμως είναι ότι από τα 31,5 δισ. ευρώ του δανείου, δεν δίνεται ούτε ευρώ για μι­σθούς και συ­ντά­ξεις, το συ­ντρι­πτι­κά με­γα­λύ­τε­ρο μέρος πηγαίνει στις τρά­πε­ζες και τα υπό­λοι­πα για την κά­λυ­ψη λη­ξι­πρό­θε­σμων οφει­λών και της «τρύ­πας» του προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού του 2012! Μέχρι κα

Keywords
Τυχαία Θέματα