Φορολογικός "Τειρεσίας" για χιλιάδες επαγγελματίες

Tweet

Πηγή φωτογραφίας: ΕΘΝΟΣ

Επιμέλεια: alfavita.gr

Μετά τις κατασχέσεις καταθέσεων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, το υπουργείο ετοιμάζει σχέδιο για την περαιτέρω πίεση όσων δεν αποδίδουν ΦΠΑ και για όσους εκδίδουν εικονικά τιμολόγια.

Όπως αναφέρει και το «Βήμα» το μέτρο που που έχει αποφασίσει να λάβει όπως το περιγράφει ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης αφορά την

ηλεκτρονική «απενεργοποίηση» του ΑΦΜ της επιχείρησης που δεν υποβάλει περιοδική δήλωση ΦΠΑ για δύο συνεχόμενες περιόδους. Παράλληλα, από 1η Ιανουαρίου 2014 όλες οι επιχειρήσεις και ανάλογα τα βιβλία που τηρούν θα υποχρεωθούν να υποβάλλουν συγκεντρωτικές καταστάσεις κάθε μήνα για τα έσοδα που έχουν, ενώ αποφασίστηκε να γίνονται συνεχώς ηλεκτρονικές διασταυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία με κριτήρια κινδύνου μέσω του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου.

Σύμφωνα με τη συνέντευξη του Χάρη Θεοχάρη στον δικτυακό τόπο Taxheaven.gr οι επιχειρήσεις που δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ για δύο συνεχόμενα τρίμηνα θα μπαίνουν αυτόματα σε «μαύρη λίστα» και η Εφορία δεν θα αναγνωρίζει ως δαπάνες τα τιμολόγια που εκδίδουν στους πελάτες τους.

Αυτό σημαίνει ότι αν μια επιχείρηση έρθει σε συναλλαγή με επιχείρηση που δεν έχει υποβάλει δήλωση ΦΠΑ, η Εφορία αυτόματα δεν θα αναγνωρίζει το τιμολόγιο και δεν θα μπορεί να εκπέσει τον ΦΠΑ.

Tags: ΦΠΑεπιχειρήσεις Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα