Φτύνουν εκ προμελέτης Κασιδιάρης, Ζαρούλια

Tweet

Το είδαμε και το ξαναείδαμε από το Σάββατο στις τηλεοπτικές ειδήσεις. Ηταν πρώτα ο Κασιδιάρης στο προαύλιο των δικαστηρίων και ακολούθησε η Ζαρούλια έξω από το σπίτι της. Και οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο.

Στράφηκαν προς τους δημοσιογράφους

και τους έφτυσαν επιδεικτικά. Σοκαρισμένοι από την ανορθόδοξη συμπεριφορά, αλλά και ευγνώμονες για την ανέλπιστη προκλητική εικόνα, οι τηλεσκηνοθέτες φρόντισαν να επαναλαμβάνονται κάθε λίγο και λιγάκι τα στιγμιότυπα. Κάποιοι συνόδευσαν τις εικόνες με το σχόλιο ότι οι ηγέτες της ναζιστικής ομάδας έχασαν την ψυχραιμία τους και απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ομάδα αλητών.

Δεν είναι καθόλου ακριβής αυτή η εκτίμηση. Το φτύσιμο ήταν προμελετημένο. Για την ακρίβεια, πρόκειται για πιστή αντιγραφή της συμπεριφοράς ενός από τους Ευρωπαίους ακροδεξιούς ηγέτες, τους οποίους θαυμάζει και μελετά η Χρυσή Αυγή, ενώ διατηρεί και δεσμούς μαζί του από το 1996. Αναφερόμαστε στον Ρώσο Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος έχει γίνει διάσημος για τις δημόσιες επιθέσεις του εναντίον σε όσους θεωρεί αντιπάλους. Και μια από τις συνηθισμένες του αντιδράσεις είναι να τους φτύνει και στη συνέχεια να τους χτυπά. Σε μια από αυτές τις επιθέσεις που έκαναν τον γύρο του κόσμου ο Ζιρινόφσκι πλησίασε τους αντιπάλους του στη Βουλή, τους έφτυσε και ακολούθησε ξυλοδαρμός.Ο Κασιδιάρης, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που ακολουθεί τη μέθοδο Ζιρινόφσκι. Η επίδειξη των πυγμαχικών του δυνατοτήτων στο στούντιο του ΑΝΤ1, με στόχο τη Λιάνα Κανέλλη, ξεκίνησε με μια κίνηση εξίσου προμελετημένη: το άδειασμα του ποτηριού του στη Ρένα Δούρου που καθόταν απέναντί του. Πανομοιότυπο επεισόδιο είχε προκαλέσει ο Ζιρινόφσκι σε ένα ρωσικό τηλεοπτικό στούντιο πριν από χρόνια. Σύμπτωση, θα πείτε. Καθόλου! Οπως αποδεικνύεται από τη μελέτη των εντύπων της οργάνωσης, η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή» είχε προβάλει αυτή την επίθεση του Ζιρινόφσκι, είχε μάλιστα δημοσιεύσει τη φωτογραφία από το επεισόδιο, εκφράζοντας τον θαυμασμό της. Και βέβαια γενίκευε το ζήτημα, απειλώντας από τότε ότι θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα: «Ας το καταλάβουν οι απανταχού ‘‘φιλελεύθεροι’’. Οι Εθνικιστές δεν ανέχονται καμιά προσβολή, και αντιδρούν αναλόγως. Σε θέματα Τιμής και Αξιοπρέπειας δεν υπάρχουν ‘‘συζητήσεις’’ και ‘‘διαψεύσεις’’. Ας το καταλάβουν και οι Δυτικοί εμπνευστές της επιχείρησης συκοφάντησης του Ζιρινόφσκι». Δ.Ψ. Πηγή: efsyn.grTags: Χρυσή αυγή Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα