Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία για την απαράδεκτη αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Γ, ΕΛΜΕ –Θ

Πρ. Κορομηλά 51

τηλ./φαξ 2310-229389                                                           2-11-2012

[email protected]

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ   ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΣΤΙΣ 5/11.

 

Το ΔΣ

της Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης  καταγγέλλει την απαράδεκτη  μεταφορά των εκλογών για τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη μία ακριβώς μέρα πριν από την εξαγγελθείσα 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ. Η αυταρχική αυτή μεθόδευση  που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας θέτει άμεσα  θέμα νομιμότητας, εξυπηρετεί αποκλειστικά τις παραταξιακές και κομματικές σκοπιμότητες  του κομματικού-κρατικού συνδικαλισμού ενώ ταυτόχρονα  υπονομεύει  τόσο την σωστή προετοιμασία της απεργίας όσο και την μαζική προσέλευση των συναδέλφων στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ , οι οποίες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, με την ακατανόητη  στήριξη και του ΠΑΜΕ, πήραν την απόφαση να ζητήσουν από το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει η ημερομηνία των εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να ζητήσουν την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, που είχαν προγραμματιστεί για τις 7–11–12, λόγω της πανεργατικής απεργίας. Αντί όμως να προτείνουν ημερομηνία μετά τις 7-11, όπως προτάθηκε από τους εκπροσώπους των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων και των Παρεμβάσεων, για την επόμενη εβδομάδα (ενδεικτικά στις 13/11), οι  εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ, της ΔΑΚΕ και του ΠΑΜΕ πρότειναν αυτές να γίνουν εσπευσμένα τη Δευτέρα 5/11.

Οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ υποστηρικτές των μέτρων και της τρικομματικής κυβέρνησης και απολογητές  τους  στον κλάδο δείχνουν με αυτό τον τρόπο τον πανικό τους, να προλάβουν να γίνουν οι εκλογές, σε κάθε περίπτωση, πριν την κατάθεση των βάρβαρων μέτρων στη βουλή ελπίζοντας πως έτσι   θα διασωθούν εκλογικά!

 Θυμίζουμε πως ήδη από τις αρχές τις δεκαετίας του 80  η ενιαία τότε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ζητώντας αιρετό καθεστώς διοίκησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είχε καταγγείλει  το σκανδαλώδες καθεστώς  των εκλογών των υπηρεσιακών συμβουλίων ζητώντας  οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να διενεργούνται με την ευθύνη του συνδικάτου ταυτόχρονα με τις εκλογές για την ανάδειξη των ΔΣ των ΕΛΜΕ. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα  συνεχίζεται ο προκλητικός παραλογισμός και ο εργοδότης - το Υπουργείο Παιδείας –εξακολουθεί  να  χειραγωγεί   το συνδικαλιστικό εκπαιδευτικό κίνημα να οργανώνει και  να διαχειρίζεται τις  εκλογές που αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους κρατώντας  μάλιστα για λογαριασμό του την πλειοψηφία των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και μετατρέποντας τα έτσι σε

Keywords
Τυχαία Θέματα